Vinul fiert, sanatos si gustos! Reteta lui Jamie Oliver

Fara doar si poate ca vinul fiert este o vedeta absoluta a sezonului rece. Nu doar in Romania cat si peste hotare se serveste aceasta bautura delicioasa. Asa ca astazi ne-am propus sa-ti prezentam reteta celebrului bucatar Jamie Oliver. Pe langa aceasta reteta care te va incanta, mai mult ca sigur, dorim sa-ti prezentam si cateva beneficii uimitoare ale celebrei bauturi.

Asadar, vinul fiert este una dintre micile bucurii ale acestui sezon, asa ca este important sa gasim metode inovatoare de a-l servi. Asa ca pregateste-te sa mai adaugi si altceva in afara de scortisoara si zahar, asa cum procedeaza majoritatea.

Nu uita ca vinul rosu este indicat si pentru faptul ca are in compozitie resveratrol si antioxidanti, ceea ce inseamna ca ne va feri de bolile cronice de inima sau cancer.

Vinul fiert – reteta lui Jamie Oliver

Celebrul bucatar englez a dezvaluit reteta sa favorita de vin fiert.

Ai nevoie de:

  • o sticla de vin rosu ( alege ce iti place sau poti cumpara vin de casa, tara, etc)
  • 200 ml de apa
  • 100 grame de zahar brun
  • 15 boabe de piper negru
  • 15 cuisoare
  • un bat de scortisoara
  • 2 stelute de anason
  • cateva coji subtiri de lamaie si portocale

Mod de preparare

Vei turna intr-o oala vinul apa, scortisoara, piperul si zaharul. Se pune la fiert pana ce compozitia se incalzeste, se lasa pana incep sa se formeze mici bule mici si albe pe margine. Se ia de pe foc si se strecoara in cani, se pun cojile de lamaie deasupra, o bucatica de scortisoara si o steluta de anason.

Vinul fiert si beneficiile sale uimitoare

Un pahar de vin rosu natural pe zi poate sa ne fereasca de bolile canceroase si tumorale. Diminueaza in special riscul de a face cancer de plamani sau prostata. Nu uita sa fiti moderati, nu mai mult de un pahar pe zi. Poate ajuta si in prevenirea cancerului mamar.

Previne hipertensiunea arteriala, atunci cand se consuma cumpatat.

Previne si protejeaza de bolile degenerative, precum Alzheimer si dementa senila, datorita continutului de resveratrol.

Stimuleaza memoria, iar melatonina continuta de vinul rosu ajuta la reglarea somnului si a ceasului biologic.

Ce alte beneficii mai are vinul rosu?

Se pare ca este vorba tot despre resveratrol. Asa se face ca antioxidantul are si rolul de a lupta impotriva obezitatii. Sustine colesterolul bun si sanatatea inimii. Tocmai de aceea este bine sa bei, din cand in cand, un pahar de vin rosu. Serveste si o masa sanatoasa inainte, cum ar fi somon la gratar, cu broccoli si putin unt. Delicios si sanatos, plus ca merge de minune cu un vin rosu

– regleaza zaharul din sange. Beneficiile vinului rosu sunt nenumarate, acesta continand o gramada de ingrediente active. Iti poate regla cu succes glicemia. Cu toate acestea, nu este recomandat in cazul celor care sufera de diabet…alte beneficii ale vinului rosu >>>

4.67/5 (15)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *