Grasimea abdominala: cauze si efecte

Este clar ca grasimea abdominala se regaseste in cazul multor femei, nu toate dintre acestea fiind supraponderale, dar cumva acumuleaza greutate in jurul taliei. De ce se petrece acest fenomen? Este normal sa fie asa? Sunt aditivii si alimentatia haotica de vina?

Despre toate acestea vom discuta in articolul de astazi. Se pare ca alimentatia si obiceiurile nepotrivite sunt cauza principala a ingrasarii la acel nivel. Ba mai mult decat atat, un studiu arata ca persoanele care au avut kilograme in plus inca din copilarie tind sa aiba o greutate excesiva si cand ajung la maturizare.

Acest fapt se petrece in 80% din cazuri, asa ca este important ce obiceiuri alimentare avem, inca din copilarie. Asa se face ca grasimea abdominala este doar o cauza a stilului de viata, in principal.

Grasimea abdominala – ce factori o declanseaza?

Desigur ca stresul, sedentarismul, alimentatia nesanatoasa, lipsa odihnii, sunt doar alti factori raspunzatori de aceste fenomene. Daca regimul tau alimentar abunda in grasimi si zaharuri, numarul celulor grase se poate mari rapid. Ajunse la maturitate, acestea se pot diviza rapid, formand un adevarat strat adipos. Ca sa nu te mai miri de ce se „pune” asa de repede.

In mod evident, sportul joaca un rol cheie in tot acest proces, asa ca nu este de mirare ca cei care neglijeaza acest aspect au probleme serioase. Alcoolul in exces, alaturi de mancarea nesanatoasa isi spun cuvantul in timp, de aceea persoanele mai in varsta au tot mai multa grasime in acea zona. Se intalneste acest aspect in special in cazul femeilor care sunt la menopauza, care au preponderent probleme cu grasimea abdominala.

 

La ce riscuri se expun persoanele care au grasime in jurul taliei?

Fara doar si poate ca sistemul imunitar va trata grasimea ca o amenintare, asa ca va incerca sa scape de ea. Desigur ca nu poate distruge prea usor tesutul adipos, dar vor fi create celule inflamatorii, fapt care poate duce la tot felul de infectii.

Pana acum, ai citit doar despre efectele negative ale grasimii. Dar, asa dupa cum iti imaginezi, poti scapa de aceasta corvoada, daca vei avea grija sa faci cateva schimbari, in viata ta.

Scapa de grasimea abdominala – pune in aplicare aceste sfaturi

Fara doar si poate trebuie sa iti schimbi stilul de viata, nu doar cel alimentar. Incepe sa faci miscare, observa care sunt alimentele sanatoase pentru sanatatea ta, nu neglija activitatea fizica, sub nicio forma.

Ar fi bine sa:

– dormi 8 ore pe noapte. Vei crede ca nu are legatura, dar te inseli. Ca sa asimilezi nutrientii intr-un mod sanatos ai nevoie de odihna

abdomene si iarasi abdomene. Iti dai seama ca trebuie sa faci exercitii destinate pierderii grasimii abdominale. Desigur ca este bine sa iti lucrezi intreg corpul. Alege alergatul sau inotul, sunt minunate pentru musculatura

– scade numarul de calorii treptat. Nu incepe dintr-o data sa mananci doar frunze si atat. Organismul va fi derutat si nu vei pierde grasimea abdominala. Corpul tau va crede ca este un semnal de alarma, asa ca, ghici ce? Isi va face rezerve de grasime si nu te va lasa sa slabesti

– nu consuma carbohidrati seara. Sau macar redu semnificativ numarul lor, pentru a preveni depunerea de grasimi la nivelul tesutului adipos

– bea apa. Din belsug si cat mai des, in acest fel vei scapa de senzatia de foame si vei ajuta metabolismul sa arda caloriile in plus

– nu uita sa consumi alimente cu fibre. Un mic dejun ideal este cel format din fulgi de ovaz, miere si fructe. Nu vei mai avea probleme cu tranzitul intestinal, iar digestia ta va fi imbunatatita

Grasimea abdominala -scapa de ea, odata pentru totdeauna

Dupa cum vezi, nu este chiar atat de simplu sa pierzi in greutate, in special in jurul taliei, daca nu faci niste schimbari serioase. Fii mai atenta la stilul de viata, la nutritie si la activitatile sportive. Nu neglija sub nicio forma aceste aspecte, daca intr-adevar iti doresti sa slabesti.

Tine minte ca, in afara de aspectul estetic, este sanatatea, iar grasimea abdominala te poate afecta serios, in timp.

 

 

 

 

4.43/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *