Cum sa reduci inflamatiile? Consuma aceste alimente

Daca si tu vrei sa afli cum sa reduci inflamatiile din organism, avem vesti bune pentru tine. Exista un aliment care te poate ajuta si va fi la indemana ta, de-a lungul acestui proces.

Nucile sunt de departe alimente satioase si delicioase, asa ca sunt gustarea ideala pentru atunci cand te grabesti. Fie ca optezi pentru fistic rumenit, caju sau migdale in cerealele de dimineata…toate sunt recomandate. Si te pot ajuta enorm pentru a mentine o stare de sanatate optima.

De asemenea, un mix de nuci este si mai eficient, in special daca optezi pentru nuci nesarate si neprajite. In afara de faptul ca sunt bogate in nutrienti, acestea au si proprietati antioxidante si de eliminare a toxinelor.

Daca te intrebi cum sa reduci inflamatiile, o varianta ar fi sa consumi nuci sanatoase din belsug…dar totusi moderat.

Cum sa reduci inflamatiile? Asimileaza aceste obiceiuri inteligente

Tamar Samuels, medic si fondator al miscarii Culina Health, sustine ca nucile (adica obisnuite, cum sunt cele romanesti) sunt cele mai eficiente atunci cand vorbim despre alimente care lupta contra inflamatiilor.

Bogate in vitamine si antioxidanti, cum ar fi vitamina E, acizi fenolici sau flavonoizi, nucile sunt alegerea excelenta in nenumarate situatii. Studii recenta indica faptul ca indicatorii care masoara inflamatiile noteaza o diminuare a acestora, in cazul celor care le consuma deseori.

Desigur ca ar mai fi necesare si alte studii care sa-l confirme pe cel american, dar un lucru este cert: nucile au deja proprietati nemaipomenite. Fie ca vorbim despre inflamatii, mentinerea sanatatii sau dietele de slabire, nucile isi gasesc locul in toate aceste situatii.

Tine minte doar sa nu le consumi in exces, pentru ca sunt calorice si pot sustine si ingrasarea. Manaca nuci, migdale sau caju doar la gustare, fara sa exagerezi.
Nu uita ca sunt ideale si dimineata, in bolul cu cereale sau in smoothie-uri, vei avea parte de energia la care aspiri.

Cum sa lupti zilnic impotriva inflamatiilor si a bolilor cronice?

Inflamatiile pot aparea din cauza deficitului de grasimi Omega 3 sau 6, ca urmare a stresului cronic, a toxinelor din alimentatie sau din mediu, a insomniilor, etc. Asa ca sunt nenumarate cauze, tocmai de aceea este important sa avem o viata echilibrata, din toate punctele de vedere.

De exemplu, ar fi bine sa incepem dimineata cu putina miscare, chiar si cateva exercitii de intindere sunt excelente. Apoi, vitamina D nu ar trebui neglijata, fiind fundamentala pentru sanatate si o stare de spirit optima. Fie ca mergi pe jos spre serviciu sau iei suplimente cu vitamina D, ramane ca tu sa decizi care va fi cea mai buna varianta.

Apropo, nu uita ca exista si alimente pot preveni cu succes inflamatiile, iata care sunt acestea >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *