Aerul salin – solutia naturala impotriva alergiilor si a bolilor pulmonare

Aerul salin poate fi regasit in zone precum: ocnele de sare, mari si oceane. Salinitatea din mediu este purtata de aer si atunci cand este inhalata, are beneficii asupra sanatatii. Aerul salin reprezinta un remediu naturist de nadejde. Aceasta solutie naturala poate fi folosita impotriva alergiilor, a infectiilor, a bolilor pulmonare si nu numai.

Sarea si aerul salin

Consumul excesiv de sare are efecte negative asupra sanatatii. Terapia cu sare insa, aduce beneficii de care te poti bucura fie in timpul vacantei sau, de ce nu, in confortul caminului tau.

Terapia cu sare a aparut pentru prima data in Polonia anilor 1950, cand medicii au observat ca minerii din ocnele de sare nu sufereau de tuberculoza. Astfel, medicii au inceput sa recomande pacientilor lor vacante in zone in care salinitatea aerului era mare. In timp, locuri precum ocnele de sare, plajele de la mare sau ocean au devenit preferatele tuturor.

Terapia moderna

Din anii ’50 pana in zilele noastre, aerul salin a castigat din ce in ce mai multa faima. Acum, nu doar in Polonia se recomanda terapia salina, ci pretutindeni pe glob. Romania are norocul de a fi situata pe teren salin, in multe zone din tara. Statiunile dedicate, ocnele de sare si deschiderea la Marea Neagra, dau ocazia romanilor de a se trata (sau de a preveni) in mod natural mai multe afectiuni.

Terapia moderna implica camere cu pereti din sare si o ventilatie care sa faciliteze raspandirea aerului salin si inhalarea sa. Tratamentul presupune un procedeu foarte simplu: expunerea la acest mediu si respirarea aerului.

Beneficiile terapiei cu sare

1. Reduce severitatea simptomelor astmului

Persoanele care sufera de astm pot beneficia de o reducere a severitatii, prin expunerea suficient de indelungata la cristalele de sare din aer. Studiile realizate la o statiune salina din Ungaria arata ca astmul este semnificativ redus in 90% din cazuri, dupa o sedere de minim 10 zile. Aceasta salina este situata la aproximativ 300 de metri adancime, intr-o fosta ocna de sare.

2. Tratarea bronsitelor

Tratamentul recomandat pentru tratarea bronsitelor a fost folosit inca de pe vremea grecilor antici si poate fi usor folosit si in caminul tau. Adauga sare intr-un recipient cu apa fierbinte si inhaleaza aburii pret e cateva minute, urmate apoi de o pauza de alte cateva minute si tot asa. Repeta procedeul pentru atata timp cat este necesar.

3. Fibroza chistica

Fibroza chistica este o afectiune in cazul careia secretiile mucoase ale organismului au consistenta cresuta si uscata. Aceasta afectiune afecteaza in mod deosebit plamanii si pancreasul si determina probleme cu plamanii, nutritia si digestia. Aceasta afectiune nu poate fi tratata, dar simptomele ii pot fi ameliorate, crascand durata de viata a pacientului. Terapia salina este cea mai eficinta metoda naturala de curatare a plamanilor in cazul acestei afectiuni.

4. Mucusul si tusea tabacica

Aerul salin ajuta si in cazul simptomelor survenite in cazul fumatorilor. Productia de mucus si tusea tabacica sunt 2 dintre cee mai intalnite simptome ale fumatorilor. Studiile arata ca aerosolii incarcati cu cristale saline ajuta, fie si temporara, la ameliorarea acestor 2 simptome.

5. Probleme dermatologice

O serie de probleme dermatologice pot fi tratate si prevenite prin expunerea la aer salin.

Retine ca terapia cu aer salin are urmatoarele proprietati:

  • Mareste capacitatea pulmonara
  • Omoara microbii (in mod deosebit din plamani)
  • Inhiba alergiile
  • Curata si detoxifica organismul, in mod natural
5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *