Cel mai important lucru in viata? Concluzia cercetatorilor

Daca si tu te-ai gandit care este cel mai important lucru in viata, esti pe drumul cel bun. Pentru ca exact acest subiect il vom aborda astazi. Oamenii vor sa stie care sunt realele valori ale acestei existente. Desigur ca fiecare are propriul sistem de valori, dar oare care sunt lucrurile care conteaza cel mai mult? Care ar fi cel mai important lucru in viata?

Specialistii au studiat intens aceasta chestiune si au ajuns la o concluzie foarte interesanta. Banii, iubirea, prietenii, calatoriile, luxul, etc sunt importante. Dar nu la fel de importante ca fericirea interioara. Da, ai citit bine.

Cel mai important lucru in viata? Sa fii fericita cu adevarat!

Nu este nicio exagerare, aceasta este concluzia unui studiu care a avut loc de-a lungul a 75 de ani. Si inca continua! Cei de la Harvard au analizat comportamentul a 2 grupuri de barbati timp de 75 de ani! Desigur ca foarte multe informatii le-au fost relevate in acest mod, la care nu ne-am fi asteptat. Un grup avea doar barbati intelectuali, pe cand cel de-al doilea continea doar barbati fara studii.

Apoi au fost analizati si copiii acelor barbati, pentru se observa cum fiecare generatie se schimba, la fel si comportamentul micutilor. A fost analizata si starea de sanatate, felul de a fi precum si modul de viata al acestora.

Ce ne face cu adevarat fericiti, la ce concluzie au ajuns cercetatorii? Daca aveai senzatia ca banii sunt pe primul loc, te-ai inselat. Psihologul Robert Waldinger care s-a ocupat mare parte din timp de acest amplu studiu, a declarat ca fericirea personala este cea mai importanta, de fapt, in viata.

Cel mai important lucru in viata? Invata sa te bucuri mai mult

Invitat in cadrul unui Ted talk, Waldinger a vrut sa explice pe indelete deznodamantul complexului studiu. Care este cel mai important aspect pentru oameni? Ce ii face sa se simta cu adevarat fericiti? Waldinger a declarat clar si raspicat: Relatiile bune, fericite, ne ajuta sa fim fericiti si sanatosi cu adevarat!

Daca te gandesti ca, de fapt, iubirea este cel mai important lucru…ai dreptate. Pentru ca nu poti fi fericit daca nu iubesti, a mai subliniat cercetatorul. Si asta nu este tot.

La aceasta concluzie au ajuns multi profesori si maestri din toata lumea, de-a lungul a mii de ani. Studiul de la Harvard a aratat si ca cei care au o relatie de cuplu fericita, au un sistem nervos mai relaxat, creierul lor este mai sanatos si sunt mai putini stresati.

„Este vorba despre calitatea relatiilor din viata ta, atat cele de prietenie cat si cele de iubire. Cel mai important este sa te intelegi bine cu cei mai apropiati oameni din viata ta.” Aceasta este concluzia lui Waldinger si ar fi bine sa-i urmam sfaturile.

In cele din urma, cu totii ne dorim o viata fericita…

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *