Cum sa mananci corect, pentru a avea mai multa energie?

Cum sa mananci corect pentru a avea energie intreaga zi? Ei bine, evident ca vor fi cateva sfaturi pe care ar trebui sa le urmezi intocmai. Daca vrei sa vezi o schimbare reala in viata ta.

Bineinteles ca anumite alimente sunt mai eficiente decat altele. Asa ca trebuie sa ai parte de informatii utile, pentru a sti ce sa mananci efectiv.

Cum sa mananci corect, pentru a avea mai multa energie? Vei observa ca nu doar ceaiul verde sau cafeaua iti pot da mai multa putere. Asa ca ideea de baza va fi aceea de a manca mai eficient, nu mai mult.

De asemenea, este vital sa mananci „corect”, adica variat, astfel incat sa ai parte de toate mineralele, vitaminele si nutrientii necesari.

Esti gata sa iti schimbi dieta in bine?

Cum sa mananci corect, pentru un plus de energie – pasi importanti

Consuma alimente cu un indice glicemic scazut. Acestea nu vor genera cresteri bruste de zahar la nivelul sangelui, asa ca energia va fi conservata pentru alte functii mai importante. Cel mai bine este sa ne orientam spre alimente cu un indice glicemic scazut si care abunda in fibre.

Vorbim despre cerealele integrale, legume bogate in fibre precum broccoli, conopida, morcovii, nucile si uleiurile sanatoase, precum cel de masline.

Asa ca ai grija sa incluzi mai des in dieta ta curenta aceste alimente.

Orezul brun, precum si alti carbohidrati complecsi ca si quinoa, fasolea si ovazul sunt surse de energie minunate. Orezul brun are un continut ridicat de fibre si te va ajuta sa reglezi glicemia de-a lungul zilei, declara specialistii in domeniul nutritiei. Asa ca nu-l ocoli.

Bea apa in timpul zilei. Avand in vedere ca trupurile noastre sunt 70% apa, daca suntem bine hidratati ne vom simti foarte bine. Daca nu, vom fi lipsiti de viata si obositi, asa ca consumul de apa este esential pentru corpul uman. Data viitoare cand simti nevoia sa tragi un pui de somn, bea un pahar mare de apa plata cu pH alcalin. S-ar putea sa te revigoreze instant.

Cum sa mananci corect pentru energie – nu sari peste micul dejun!

Micul dejun are o importanta crescuta, asa ca nu il mai neglija. Multi au senzatia ca somnul este mai important, asa ca nu se trezesc pentru a lua prima masa a zilei. Mare greseala, vei fi molesit sau lipsit de energie intreaga zi. Micul dejun iti va „trezi” metabolismul. Ar fi bine sa contina proteine, carbohidrati complecsi si grasimi sanatoase. Acestea te vor ajuta sa fii energica si nu vei mai simti nevoia sa apelezi la zahar. Este mai bine sa mananci mai putin si mai des la fiecare masa. Asa ca poti introduce si 2 gustari sanatoase pe zi, daca nu ai facut-o deja.

Apropo, iata ce inseamna gustari sanatoase si eficiente:

Gustari de seara dietetice – cu ce te poti desfata

1. Branza de casa ( “perle” de branza sau branza cottage). Bogat in proteine de calitate, acest preparat iti va potoli rapid foamea, plus ca este delicios. Nu are mai mult de 200 de calorii/per 100 grame, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji. Mananca o portie cu cel putin o ora inainte de culcare.

2. Cereale integrale (de ovaz, in special). Ce poate fi mai bun decat un bol plin cu cereale integrale, pentru a-ti potoli foamea? Adauga si o cana de lapte de caju sau migdale si cateva afine. O gustare savuroasa si hranitoare. Si unde mai pui ca este si saraca in calorii…mai multe gustari dietetice >>>

Ouale, iaurtul grecesc, bananele, fulgii de ovaz si laptele vegetal sunt perfecte la micul dejun. Asa ca variaza meniurile si serveste intr-o zi cereale, in alta omleta sau smoothie-uri. Vei vedea ca te vei simti mult mai bine, odata ce incepi sa mananci corect.

Iaurtul grecesc are mult mai multe proteine decat cel obisnuit, asa ca iti va asigura starea de satietate dupa care tanjesti. Daca mai adaugi si o banana, nu iti va mai fi foame pana la pranz probabil. Dar oricand poti lua o gustare. Fructele de padure, cateva nuci sau un morcov sunt perfecte pentru a-ti potoli foamea pana la masa principala.

Cum sa mananci corect pentru energie – limiteaza consumul de alcool si cafea

Alcoolul NU iti confera energie, daca asta aveai senzatia. S-ar putea ca pe moment sa para ca esti mai energic, dar nu va dura mult. La fel si in cazul cafelei. Cine face exces de cofeina va deveni imun, asa ca efectul stimulator nu va mai fi la fel de pregnant.

Asa ca mai bea si cate o ceasca de ceai verde sau matcha, din cand in cand. In special dupa-amiaza, vei vedea ca efectele lor sunt puternice. La fel si ceaiul rosu sau negru, sunt indicate in aceste situatii.

Mananca mai multe cruditati, nuci, seminte si bea multa apa. Nu uita sa faci miscare si exercitii cardio de cateva ori pe saptamana. Doar in acest mod te vei bucura de mai multa energie si o sanatate de fier!

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *