Slabeste vara aceasta cu 7 alimente la gratar

A inceput sezonul gratarului! Produse marinate, carne, legume – poti fi oricat de creativa iti doresti, atunci cand vine vorba de gratar. Fie el un gratr pe gaz sau carbune, manacrea gatita in acest fel are un gust aparte si atragator. Totusi, la fel ca si in cazul altor procedee de gatit, unele alimente te pot determina sa iei in greutate, pe cand altele te pot ajuta sa slabesti. Gateste aceste alimente la gratar, pentru a slabi vara aceasta!

Mancarea gatita la gratar: sanatoasa sau nu

Inainte de a iti povesti despre alimentele care te pot ajuta sa slabesti, haide sa vedem daca mancarea la gratar este sanatoasa sau nu.
Ei bine, raspunsul este: depinde! Sanatatea ta depinde ce anume alegi sa gatesti la gratar.

Miturile spun ca mancarea, adica in mod deosebit carnea, este mai sanatoasa gatita la gratar. Studiile recente arata cum acest lucru este cat se poate de fals. Defapt, carnea la gratar are potential cancerigen, asadar consuma in cantitati moderate.

In ceea ce priveste legumele, poti pune la gratar orice legume doresti si poti oricat de creativa, deoarece ele sunt sanatoase.

Ce produse la gratar te pot ajuta sa slabesti

1. Somon

Somonul la gratar este in primul rand delicios. El nu contine calorii si nici nu este o carne grasa. Acest lucru inseamna ca nu te ingrasa. Mai mult de atat, somonul este bogat in Omega-3, te protejeaza de cancer si iti protejeaza inima.

Iti sugerez sa pui cateva felii de lamaie peste somon, iar apoi sa le lasi peste noapte la marinat. Pune somonul astfel infuzat cu lamaie la gratar, apoi serveste-l cu iaurt degresat sau semi-degresat, salata si paine prajita la gratar.

2. Ciuperci

Ciupercile sunt bogate in fibre, minerale si proteine. In schimb, au un continut caloric foarte mic si pur si simplu nu te ingrasa. Ele au o consistenta asemanatoare carnii, deci pot fi un substitut excelent. Combina carne si ciuperci pentru a reduce din consumul de carne si pentru a da cateva kilograme jos.

3. Porumb

Un alt aliment care te ajuta sa iti iubesti silueta este porumbul pe gratar. Inainte de a pune stiuletele pe gratar, fierbe-l pe jumatate. Foloseste-l in salate sau pur si simplu.

Sfat: Cu toate ca este foarte gustos, evita sa adaugi unt.

4. Sparanghel

Un alt aliment excelent atat pentru gratar cat si pentru dieta ta, este sparanghelul. Spala-l in prealabil, presara putin ulei de masline, sare si piper, iar mai apoi lasa-l pe gratar timp de 2-3 minute. Ideal pentru dieta ta de slabit!

5. Vanata marinata

Marineaza vanata feliata (dar pastreaza coaja) intr-un sos din: ulei de masline, otet din vin, zeama de lamaie si ierburi dupa preferinta. Pune-le pe gratar, si bucura-te de ceva gustos si care nu te ingrasa.

6. Cartofi

Cartofii copti sunt pe cat de deliciosi, pe atat de hranitori si de sanatosi. Consuma-I cu iaurt degresat, putina sare si piper. Indrazneste sa fii oricat de creativa vrei, folosindu-i in salate sau ii poti umple cu ton, spre exemplu. Orice ai face, evita untul, cascavalul si iaurtul gras.

7. Piersici si nectarine

Piersicile si nectarinele sunt un aperitiv delicios pentru intreaga familie. Rapid de gatit la gratar si fara a necesita pregatiri speciale, aceste fructe. Sunt dulci, zemoase si nu ingrasa.

Sfat: Salata de fructe: adauga iaurt degresat, impreuna cu banana coapta in coaja, la gratar. Un deliciu care iti iubeste silueta!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *