Cele mai bune momente pentru a manca

Tu stii care sunt cele mai bune momente pentru a manca micul dejun, pranzul sau cina? Esti pe cale sa afli cand ar trebui sa le servesti pentru a te mentine sanatoasa si supla. Poate ai mai auzit ca organismului ii „place” disciplina. Acesta este si motivul pentru care trebuie sa mergi la culcare la aceeasi ora in fiecare seara.

In acest mod te vei odihni mai bine si te vei bucura de un somn calitativ. Atunci cand vorbim despre dieta zilnica trebuie sa stim care sunt cele mai bune momente pentru a manca.

Asa ca micul dejun, pranzul si cina ar trebui servite la aproximativ aceeasi ora, zilnic. Desigur ca vor exista si exceptii, dar este bine sa nu le repeti prea des. Pentru ca altfel risti sa te ingrasi sau sa suferi din pricina problemelor digestive.

Cele mai bune momente pentru a manca – tu cand servesti micul dejun?

In primul rand, ai grija sa NU omiti aceasta masa importanta a zilei. Fie ca optezi pentru un mic dejun bogat sau simplu, regulile sunt aceleasi. Un singur lucru este clar: prima masa a zilei se serveste intre 7-8 dimineata, in functie de ora la care te trezesti. Cu siguranta nu ar trebui sa se petreaca dupa ora 10.

Atunci este vremea gustarilor sanatoase. Daca vrei sa ai energie pentru intreaga zi, incepe dimineata cu un bol de cereale integrale, lapte, o mana de fructe de padure si cateva nuci sau migdale. Daca vrei ceva mai satios, opteaza pentru o omleta vegana sau traditionala, alaturi de o salata mare de legume.

Nu stii cum sa prepari o omleta de post? Nicio problema, venim in ajutorul tau. Iata cum trebuie sa procedezi >>>

Pentru ca luam gustari intre 10-11, cel mai bine ar fi sa mancam de pranz intre orele 12-14. Desigur ca pranzul este alta masa esentiala a zilei, tocmai de aceea o vom trata ca atare.

Cele mai bune momente pentru a manca – cand si ce sa mananci la pranz?

Daca am stabilit ora, nu ne ramane altceva de facut decat sa ne gandim ce am putea servi pentru a manca mai sanatos si eficient. Recomandam ca masa sa fie bogata in nutrienti, asa ca proteinele si leguminoasele trebuie sa fie prezente.

Iata cum arata un meniu IDEAL pentru masa de pranz: supa crema de linte, spanac gatit la aburi cu ou ochi, o felie de paine integrala/ supa crema de ciuperci, gratar de curcan, brocolli, un morcov fiert/ somon la cuptor, sparanghel, 2 felii de paine integrala.

Ca sa tii foamea „sub control” este ideal sa mananci la 4 ore distanta de micul dejun. In acest mod, nivelul glicemiei se va mentine in parametrii buni si nu vei suferi de foame.

Cele mai bune momente pentru a manca  – cand si ce putem manca la cina?

Cel mai bine ar fi sa mananci cina intre 18-20, cu aproximativ 4 ore inainte de a merge la culcare. Atentie, intre masa de seara si cea de pranz vei consuma gustari sanatoase, altfel iti va fi foame si vei fi tentata sa mananci nesanatos.

La cina vei servi carbohidratii, dar gatiti sanatos. De exemplu, poti opta pentru o portie de paste integrale cu legume, salate cu ton, cartofi la cuptor, cartofi dulci cu branza feta, salata de sfecla si orez cu legume, etc. Ai inteles ideea, mancarea va fi una satioasa, dar nicidecum ca la pranz.

Vei observa ca in timp vei invata sa mananci si la orele potrivite, succes!

Gustari sub 100 de calorii – iata lista completa

O cana obisnuita de struguri. Da, de obicei sunt de evitat in cadrul dietelor, dar daca mananca doar o ceasca de boabe de struguri nu va fi o problema. Contin fibre, vitamina K si magneziu, asa ca nu sunt de evitat. Sunt bogati in apa si sunt ideali ca gustare. Contin si polifenoli care lupta impotriva bolilor cardiovasculare.

20 de boabe de fistic. Nici mai mult, nici mai putin! Contin grasimi naturale nesaturate, adica cele indicate. Au un efect de satietate deosebit…mai multe idei aici >>>

4.94/5 (18)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *