Omleta de POST, fara oua. Super gustoasa si hranitoare!

Ei bine da, ai trait sa o auzi si pe asta, omleta de post exista, iar asta nu este tot. Pregatita corect, vei putea remarca faptul ca este super gustoasa si hranitoare.

Cine a zis ca un mic dejun savuros si satios nu poate fi preparat si fara produse animale s-a inselat amarnic. Iar astazi dorim sa te „luminam” si sa iti aratam si alte modalitati de a manca sanatos. Atunci cand postesti, lucrurile pot deveni dificile. In special daca nu ai timp sa cauti mai multe retete gustoase. Si crede-ne pe cuvant, exista multe, trebuie doar sa le descoperi.

A venit momentul sa incerci si omleta de post si sa remarci ca exista multe mancaruri minunate, in afara de fasole, zacusca, cartofi si paine. Pentru ca de regula, acestea sunt cele mai populare in randul romanilor care postesc…

Omleta de post, fara oua, fara niciun fel de ingredient de origine animala!

Poate ca ai mai auzit de omleta realizata din tofu, dar nu stiai exact ce presupune. Astazi vei descoperi cum sa prepari o omleta din acest ingredient atat de versatil.

Despre tofu am mai vorbit, dar iti reamintim ca o suta de grame de tofu are doar 76 de calorii. Asa ca poti adauga in voie in preparatele tale acest aliment, chiar si cand nu tii dieta. Cel mai bine ar fi sa inlocuiesti branza, care are mult mai multe calorii si grasimi, in general.

Asa ca poti alege atat tofu natur, sarat sau afumat. Iti putem spune doar ca cel afumat este mai intens, inclusiv ca aroma. Dar cel mai bine ar fi sa le incerci pe toate, pentru a te lamuri. Evident ca cel natur este versatil, aroma sa nefiind tocmai una pregnanta. Iar cel sarat imita foarte bine branza…mai multe despre dieta cu tofu si proprietatile sale >>>

Dar sa revenim la omleta noastra si sa vedem ce contine, mai exact.

Omleta de post – iata cum se prepara

Ai nevoie de:

– 200 grame de tofu simplu sau afumat, alegerea iti apartine

– un fir de ceapa verde sau o ceapa mica, maruntita bine

– un ardei rosu mic, maruntit

– o mana de ciuperci din conserva sau 2 ciuperci proaspete, feliate

– ulei, sare, piper si alte condimente, la alegerea ta

Mod de preparare

Farmitezi tofu, incalzesti putin uleiul intr-o tigaie. Adaugi ceapa, ardeiul, ciupercile si le calesti bine. Acum este momentul sa le lasi un pic sa se rumeneasca, dupa care adaugi si tofu. Amesteci bine pana obtii o „omleta” omogena, adaugi condimente si servesti cu paine integrala si salata de cruditati. Cu siguranta iti va placea. Tine minte ca tofu afumat este mai aromat, asa ca s-ar putea sa-ti placa mai mult decat varianta clasica, fara sare.

Omleta de post. De ce sa alegi tofu?

Pentru ca are nenumarate beneficii, inclusiv sustine sanatatea inimii, scade colesterolul si nu ingrasa. Alege o varianta de tofu realizata din soia nemodificata genetic, pentru a fi sigura ca ai grija de tine.

Nu contine gluten, este o sursa excelenta de proteine si se poate folosi in nenumarate retete.

Daca vrei si alta alternativ la omleta de post, poti incerca sa inlocuiesti tofu cu…faina de naut. Vei obtine un preparat savuros, de asemenea. Ai nevoie de o cana de faina de naut, o cana de lapte vegetal. Amesteca cele 2 ingrediente si lasa un pic amestecul sa se odihneasca. Poti sa prajesti omleta in putin ulei, iar apoi o vei intoarce ca pe o clatita, pentru a fi sigura ca s-a rumenit.

Serveste-o cu legume sau salate de cruditati, cu siguranta iti va placea si aceasta varianta.

4.87/5 (15)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *