Ciorba de cartofi – ca la bunica!

Cu siguranta ti-ar placea sa mananci ceva traditional asa ca aceasta reteta originala de ciorba de cartofi sigur va fi pe placul tau.

Poate inca nu ai incercat si varianta simpla, dar s-ar putea sa ramai uimita de cat de savuroasa este! Desigur ca vei putea adauga si sunca sau branza daca iti doresti.

Ciorba de cartofi de astazi este de nota 10 si nici nu este de mirare! Cand folosesti unt, lapte si ceapa aurie…este clar ca rezultatul este unul delicios.

Este denumita si „ciorba bunicii”, in special in America. Da, reteta de astazi nu este romaneasca, dar sigur te va incanta.

Adauga ingrediente si in functie de dieta. Asa ca, daca esti la cura de slabire vei pune mai putin sau unele le vei exclude.

Ciorba de cartofi – un preparat delicios si hranitor

Este demn de mentionat ca iti va lua in jur de 10 minute sa pregatesti ingredientele, iar timpul de gatire va fi aproximativ 30 minute. Asa ca, rezerva-ti in jur de o ora, pentru a savura si o portie de ciorba de cartofi, la final.

Ingrediente

  • 1 kilogram de cartofi
  • o ceapa
  • 1/2 telina
  • 3 linguri de faina
  • 1/4 sau 1/2 cana de unt
  • 250 ml de lapte
  • apa (cat sa acopere cartofii)
  • sunca felii (daca vrei)
  • condimente, sare, piper, etc

Mod de preparare

Intr-o oala mare, pune cartofii taiati cubulete, ceapa, telina, faina, sarea si piperul. Desigur ca le vei marunti pe toate in prealabil si le vei lasa 10 minute, sa stea impreuna. Apoi, topeste untul intr-o oala si pune si amestecul de cartofi, de mai devreme. Adauga suficienta apa cat sa fie totul acoperit si regleaza focul potrivit. Cand incep sa fiarba, adauga laptele, lasa focul mai mic si vei mai gati compozitia inca 25-30 minute. Amesteca din cand in cand, pana cand cartofii si telina sunt frageziti.

Ciorba de cartofi va avea un gust minunat, asa ca gateste-o dupa bunul plac. La final poti adauga felii de sunca rumenita sau bacon, la alegere.

Ciorba de cartofi – propunere!

Daca vrei ca ciorbita ta sa aiba o textura fina, poti folosi si blenderul. Poti folosi si carnaciori rumeniti taiati felii foarte subtiri, pe care sa le adaugi in aceasta minunata supa-crema/ciorba de cartofi.
Mai adauga apa, daca ti se pare ca acum compozitia este prea densa. Poti sa pui si putin parmezan deasupra, in loc de carne. Tine de tine sa fii creativa.

Un lucru este sigur, te vei indragosti de ciorba de cartofi traditionala in America!

Supa crema de spanac. Retete gustoase si sanatoase

  1. Supa crema de spanac cu oua ochi

Ingrediente:

– 600 grame de spanac
– 4 catei usturoi
– 1 ceapa mare
– 2 cartofi mici
– 4 oua ochiuri
– smantana lichida sau pentru gatit
– 3 linguri ulei vegetal (presat la rece, daca este posibil)
– sare, piper, condimente la alegere

Mod de preparare…mai multe idei de supa de spanac aici >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *