Dieta cu soia – de ce functioneaza atat de bine!

Ei bine, poate de dieta cu soia inca nu ai auzit, dar avand in vedere cate proprietati „magice” are acest aliment nici nu este de mirare ca te poate ajuta si in acest caz.

Poti slabi pana la 5 kilograme in 2 saptamani, doar daca introduci produse din soia si elimini acele alimente nocive din dieta ta zilnica.

Boabele de soia au o multime de beneficii pentru sanatatea ta. Pot ajuta la stimularea metabolismului, ajuta la cresterea masei musculare, promoveaza sanatatea inimii, protejeaza impotriva cancerului, reduce simptomele menopauzei, ajuta la prevenirea defectelor din nastere, imbunatatesc circulatia, scad riscul diabetului si cresc tonusul corpului in general. Iata cateva dintre beneficiile mai putin cunoscute ale boabelor soia:

Boabele de soia pot fi procesate in: lapte, ulei, tofu si proteina de soia. Cele doua cele mai cultivate tipuri de boabe sunt cele galbene si negre. Atunci cand nu sunt procesate, boabele de soia pot fi mancate prajite si sarate, sau fierte…citeste totul despre soia aici >>>

Dieta cu soia – cum vei proceda

Are nenumarate beneficii si este bogata in vitamine, nutrienti, compusi organici, fibre si proteine. In ceea ce priveste vitaminele, soia abunda in vitamina K, riboflavina, vitamina B6, tiamina si vitamina C.

Soia contine fier, zinc, fosfor, cupru, potasiu, magneziu, zinc, seleniu si calciu.

Asa dupa cum poti vedea, in dieta cu soia nu iti va lipsi nimic. Este important de inteles ca atunci cand tii un regim de slabire, trebuie sa fii disciplinata. In sensul ca NU vei mai consuma:

  • prajeli
  • alimente procesate si fast-food
  • sucuri cu zahar, carbogazoase
  • alcool
  • dulciuri
  • produse de patiserie

Dieta cu soia – meniu pentru o zi

Micul dejun: 2 felii de paine integrala, 2 felii de tofu afumat si rosii cherry; poti bea o cafea sau un ceai
Gustare: 20 de nuci de caju
Pranz: supa crema de legume, snitel din soia si salata de cruditati
Gustare: 2 kiwi
Cina: salata de legume si un ou fiert

Desigur ca poti varia meniul dupa bunul plac, dar ai inteles ideea. Poti folosi soia texturata pentru a face tocanite, dar si soia in forma ei normala. Daca o vei lasa la inmuiat iti va iesi o mancare asemanatoare cu cea de fasole. Poti vedea mai multe retete cu soia AICI.

Variaza preparatele, nu uita de supa crema de linte, de ciuperci, salata de ton, pestele la gratar. Acestea pot fi consumate fara probleme. Incearca pret de 2 saptamani sa tii aceasta dieta, consumand zilnic si soia, chiar daca e vorba despre tofu.

Nu uita sa nu mananci cu 3 ore inainte de culcare, sa bei multa apa plata si sa faci miscare zilnic. Succes!

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *