Ce mananca nutritionistii la cina?

Ce mananca nutritionistii la cina, pentru a-si mentine in forma silueta si sanatatea? Vei afla in cele ce urmeaza, cand te vom lamuri asupra acestui aspect.

Nu de alta, dar am creat o mica serie. Asa ca daca ai aflat ce mananca nutritionistii la micul dejun si la pranz, trebuie sa stii ce se petrece si la cina. In special ca este ultima masa a zilei, asa ca este important de retinut ca nu trebuie sa mancam foarte mult. De asemenea, anumite alimente sunt recomandate la pranz, dar nu si la cina.

Nu vrem sa mancam la fel de satios ca la masa principala a zilei, dar totusi ar trebui sa alegem ceva hranitor si diafan. Haide sa vedem impreuna care sunt cele mai bune alegeri.

Ce mananca nutritionistii la cina? Salate si iarasi salate

In special daca nu ai apucat sa mananci la pranz o salata, este cea mai buna idee sa optezi pentru aceasta varianta in a doua parte a zilei. Evident ca nu vorbim despre o salata banala, ci una preparata in stil grecesc sau chiar o salata orientala. Important este sa iei cina cu aproximativ 4 ore inainte de culcare, pentru ca digestia sa fie incheiata la momentul acela.

In acest mod te vei odihni mult mai bine. Si pentru ca sigur vrei o reteta de salata greceasca sanatoasa si autentica, iti venim in ajutor.

Salata mediteraneana cu pui

Ai nevoie de:

– o salata verde

– un castravete

– 6 rosii cherry

– 100 grame branza feta

– 100 grame piept de pui la gratar

– o ceapa mica rosie (sau chiar jumatate, daca nu iti place foarte mult)

– o mana de masline kalamata…continuarea retetei + mai multe variante aici >>>

Ce mananca nutritionistii la cina? Rondele de orez cu humus sau peste la gratar

Daca vrei sa slabesti in aceasta perioada, poti sa iei o cina super lejera, observa nutritionistii americani. De exemplu, poti alege sa mananci 3 rondele de orez brun unse cu humus si o salata de rosii si castraveti, cu un strop de ulei de masline. De asemenea, rondelele pot fi servite cu salata de vinete, zacusca, pate vegetal sau alte variante similare.

Ideea este sa alegi rondele sau paine fara gluten (2 felii) pentru a te feri de inflamatii. Paine alba ingrasa si nu este deloc sanatoasa, asa ca alege-o pe cea fara gluten sau integrala. Le poti alterna pe cele din urma, pentru a fi sigura ca variezi nutrientii.

Nutritionistii recomanda si peste la gratar alaturi de broccoli sau sparanghel, tot la cina. Evident ca portiile nu vor fi foarte mari la ceas de seara. Aproximativ 150 de grame de peste si 200 de grame de leguminoase.

Stropeste garnitura cu putin ulei de masline si suc de lamaie si bucura-te de o cina savuroasa.

Ce mananca nutritionistii la cina? Ai de unde alege…

Poti opta si pentru peste la cuptor cu legume in alta seara, pentru a te bucura de noi arome. Evident ca recomandam si mesele vegetariene.

In unele seri, consuma orez brun cu legume si sos de soia, legume la cuptor, salata de cruditati alaturi de omleta de post sau mancare de linte. Asa ca variante exista, doar sa fii dispusa sa te implici in procesul gatirii. Dupa cum vezi, unele retete nu sunt deloc complexe, pe cand unele necesita anumite pregatiri. Astfel ca ramane la latitudinea ta sa alegi ce ti se potriveste mai bine.

Retete de cina dietetica – ce sa mancam pentru a ne mentine in forma?!

Sigur te-ai intrebat de multe ori acest lucru, iar acum vei descoperi ca nu este asa de greu sa ai o silueta de vis. Asa ca iti vom arata secretul pentru un trup mai suplu.

1. Guacamole cu rosii si paine integrala

Ingrediente:

– 2 avocado

– 4 catei usturoi

– 2 linguri de ulei de masline

– sucul de la o lamaie…mai multe retete dietetice aici >>>

5/5 (9)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *