Cum alegi rosiile gustoase? Sfaturi utile

Cum alegi rosiile gustoase, in special ca toate par sa arate la fel? Nu-ti face griji, sunt cateva trucuri care te pot ajuta sa pui pe masa cele mai savuroase legume.

Desigur, trebuie sa fii putin atenta. Cele care arata bine si sunt coapte nu sunt neaparat sanatoase si bune. Cel mai bine ar fi sa le cumperi direct de la micii producatori romani, daca ai ocazia.

Cum alegi rosiile gustoase? Mergi mai des prin piata, inca mai sunt oameni care le cultiva natural si obtin cele mai proaspete fructe si legume. Stim, poate fi incomod. Dar intotdeauna vei gasi marfa mai buna in piata, garantat!

Cum alegi rosiile gustoase? Iata ce spun specialistii

Rosiile cu „mot”, de evitat. Mai tii minte scandalul de acum cativa ani, legat de acele rosii tuguiate? Se pare ca erau pline de pesticide si din acest motiv aratau asa. In ziua de astazi, mai rar gasesti astfel de rosii, dar totusi fii atenta si la acest aspect.

Toate acele legume si fructe exotice au si mai multe chimicale, pentru a rezista pana aici. Asa ca fii pe faza si cumpara inteligent si local.

Alege rosii ecologice. Stim, sunt scumpe, dar asa sunt si medicamentele sau doctorii, in caz ca te imbolnavesti. Investeste mai mult in mancare nutritiva si calitativa. Cu siguranta acele produse eco sunt mai eficiente si sanatoase. O sa te gandesti ca poate si acelea sunt pline de chimicale si totul este doar o minciuna. Acestea sunt doar speculatii lansate de marile companii pentru a ne descuraja sa cumparam rosii sau alte alimente calitative.

Cum alegi rosiile gustoase?  Mirosul este de baza

Mai tii minte acel miros specific rosiilor de tara? Daca ai locuit la bunici sau in afara oraselor mari, sigur iti amintesti. Acel miros autentic de prospetime te va duce cu gandul la cele mai bune rosii. Cand eram copii ne puteam culege chiar singuri rosiile, in unele cazuri. Ce amintiri placute…dar momentan nu prea mai putem face asta.

Daca rosiile pe care urmeaza sa le cumperi au fost crescute eco, este clar ca vor avea un miros specific. Daca nu observi acest detaliu, poate ar trebui sa incerci sa mai cumperi si de la alti producatori.

Rosiile contin vitaminele A, K, si minerale precum potasiu, acid folic, magneziu, fier si proteine. Asa ca este clar ca iti va face bine. Are doar 18 calorii la suta de grame, asa ca acum vei intelege de ce te ajuta sa slabesti. Iar vestea buna este ca chiar tu vei fi cea care va prepara sucul de rosii in aceste zile.

Dieta cu suc de rosii – cum se prepara sucul minune…vezi mai multe despre sucul de rosii aici >>>

Cum alegi rosiile gustoase? Atentie si la culoare

Culoarea este iarasi importanta. Rosiile trebuie sa aiba o culoare – rosu aprins, specifica. Cele care sunt pale sau albe inauntru este clar ca nici macar nu s-au copt bine. Nu trebuie sa le alegi pe cele mai frumoase, dar fii sigura ca au semnele despre care iti spuneam mai sus.

Legumele nu mai sunt ca pe vremuri, de aceea trebuie sa acorzi o atentie speciala mai multor detalii. Dar asta nu inseamna ca nu mai trebuie sa le consumi, nicidecum.

Doar imprieteneste-te cu cei care le vand in piata sau sunt producatori locali. Acestia pot avea spre vanzare si oua, branza sau carne ecologica, ceea ce este perfect pentru o sanatate mai buna!

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *