De ce ai nevoie de seleniu – beneficii incredibile

Despre seleniu se discuta mai putin comparativ cu restul vitaminelor si mineralelor. Dar asta nu inseamna ca acest mineral nu este la fel de important ca si restul. Precum magneziul si calciul, seleniul nu este necesar in cantitati foarte mari in organism. Dar joaca un rol foarte important. Asa ca ar fi bine sa verifici daca stai bine cu nivelul de seleniu.

Multi oameni neglijeaza aceste aspecte atunci cand isi fac analizele si intreaba doar despre cele mai cunoscute minerale. Este important ca toate sa fie echilibrate in corp, pentru ca totul sa mearga bine.

Medicii specialisti recomanda sa se consume in jur de 55 de micrograme de seleniu pe zi, indiferent de sex. Cei care doresc sa previna boala canceroasa ar fi bine sa consume chiar si peste 100 de micrograme zilnic.

Desigur ca sunt binevenite si suplimentele de seleniu, asa ca nu iti face griji. Dar trebuie sa ti le recomande un doctor.

Seleniu – cum poti sa te asiguri ca iei necesarul zilnic?

Bineinteles ca mancarea joaca un rol colosal in toata aceasta discutie. Asa ca poti consuma mai des alimente care contin seleniu. In acest fel te poti asigura ca acest mineral va fi in echilibru perfect.

Ce alimente contin seleniu in mod natural?

Vorbim despre:

– ton

– hering

– midii

– oua

– seminte de floarea soarelui

– dovleac

– ovaz

– carne de curcan

– ciuperci

– somon

– nuci braziliene

– creveti

Asa ca ai de unde alege! Iar daca iti place pestele esti salvata, pentru ca acesta sigur contine seleniu. Data viitoare cand mergi la cumparaturi nu uita sa cumperi si alimente care contin acest mineral important.

Seleniu – beneficii pentru sanatate

Previne cancerul. In special cel de prostata, confirma studiile in acest sens. Tocmai de aceea barbatii sunt sfatuiti sa ia cele 100 micrograme de seleniu zilnic, dar DOAR la sfatul medicului de specialitate!

Sustine sistemul imunitar. Esential in lupta cu bolile, asa ca nu uita acest aspect vital pentru sanatate. Oamenii care au un in organism acest mineral sunt mai putini predispusi stresului oxidativ.

Acesta este principalul factor care variaza de-a lungul timpului, iar pe masura ce imbatranim acesta incepe sa produca efecte si inflamatii in corp. Dar aici intervin antioxidantii care te vor ajuta sa scapi de radicalii liberi.

Alimentele cu rol antiinflamator sunt minunate pentru corpul nostru, iar in timp ne vor ajuta chiar sa avem o silueta mai armonioasa decat am fi crezut…citeste mai multe despre prevenire aici >>>

Previne bolile de inima. Tocmai pentru ca reduce inflamatiile in corp, te poate ajuta sa previi si afectiunile cardiace. Iar acest lucru este esential, avand in vedere ca bolile de inima sunt principalul factor care duce la deces, la ora actuala. Asa ca nu uita sa mananci peste si nuci, ambele contin seleniu.

Seleniu – ajuta in lupta cu boala Alzheimer

Alta boala foarte comuna, printre persoanele varstnice, in special. Degenerarea celulelor creierului care duce la aceasta afectiune poate fi prevenita. In special daca persoanele in cauza se asigura ca nivelul lor de seleniu este cel optim. Reducerea stresului oxidativ (una dintre principalele cauze ale imbatranirii) este cheia pentru a preveni astfel de afectiuni, nu uita!

Incetineste progresul bolii Parkinson. Asa ca ai inca un motiv in plus sa nu neglijezi acest mineral atat de important pentru buna functionare a organismului. Boala Parkinson si scleroza in placi pot fi incetinite gratie seleniului, iar cercetarile in domeniu continua si la ora actuala.

Imbunatateste activitatea tiroidei. Aceasta glanda regleaza multe functii, printre care se numara si metabolismul. Tiroida sustine cresterea si dezvoltatea asa ca este important ca gravidele si proaspetele mamici sa tina cont de acest aspect. Si sa intrebe medicul despre suplimentele de seleniu pe care le pot lua.

Seleniul te poate ajuta sa previi procesul imbatranirii precum si multe boli si afectiuni periculoase, asa ca nu neglija acest mineral atat de important!

4.96/5 (24)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *