Mod de viata mai sanatos – cum sa incepi primavara cu dreptul?

Primavara incepe sa-si faca simtita prezenta, asa ca un mod de viata mai sanatos poate fi alegerea cea mai la indemana. De ce? Pentru ca atunci cand debuteaza sezonul cald, oamenii incep sa faca schimbari si sa devina versiuni mai bune ale lor. Nici nu este de mirare, avand in vedere ca parca reinviem dupa iarna.

Asadar, cum poti avea un mod de viata mai sanatos, incepand chiar de maine? Evident ca pe langa o cura de detoxifiere, ar fi bine sa tii si un „regim” de eliberare a emotiilor negative. In special daca esti genul de persoana care traieste in stres si are tendinta de a se consuma.

Inainte de toate, este important sa te simti linistita, iar odata ce iti poti controla mintea, cu siguranta vor veni la tine si alte schimbari minunate. Esti gata sa incepi primavara cu dreptul? Atunci haide sa vedem impreuna ce avem de facut.

Mod de viata mai sanatos – esti prietena fructelor si a legumelor?!

Stim ca poate suna ciudat intrebarea de mai sus, dar nu te grabi si ofera-ti un raspuns, in mintea ta. Desigur ca perioada iernii nu ne-a permis sa consumam prea multe cruditati, in special ca nu erau prezente in magazine. Dar acum ar fi timpul sa incepi o cura de detoxifiere si sa consumi mai multe salate, fructe, smoothie-uri si sucuri din fructe si legume. Nu uita sa ai macar 2-3 astfel de „portii” de sanatate pe zi. Rezultatul? Vei manca mai putin si vei da jos 2-3 kilograme rapid.

Daca vrei sa te inspiri, iti lasam cateva idei.

Cura de primavara – cu ce sa incepi?

Cu un mic dejun sanatos. Fie ca obisnuiesti sau nu sa mananci de dimineata, iti recomandam sa incepi ziua cu un pahar de smoothie super hranitor. Iata o sugestie de smoothie care iti va mentine starea de sanatate:

Ingrediente

o ceasca (mica) de suc de grapefruit
1/2 avocado
1/2 ceasca de suc de portocale
o mana de zmeura
1/2 banana
cateva cuburi de gheata
Mod de preparare

Pune toate ingredientele de mai sus in blender, amesteca totul bine si obtine o bautura super cremoasa si hranitoare. Vei obtine 2 pahare de smoothie…continuarea AICI.

Mod de viata mai sanatos – miscare si iar miscare…

Te-ai saturat de aceste sfaturi „clasice”? Atunci cauta sa ignori acele ganduri si incepe sa faci sport, usoare alergari, plimbari, mergi la sala, fa yoga, etc. Cu siguranta ai inteles ideea. Nu exista alt mod mai bun de a creste hormonii fericirii si de a te simti mai bine in pielea ta. Organele noastre interne precum si intregul corp au nevoie de miscare zilnica, asa ca nu uita acest lucru si tranforma-l intr-un hobby.

Bucura-te de plimbari lungi si iesiri in natura, in special cand caldura se instaleaza. Te vei simti mai bine, iar incet, incet, fericirea intalnirii cu sezonul cald se va instala.

30 de minute de sport pe zi – de ce sa NU le omiti?

Pentru ca vei afecta starea de sanatate si psihicul, in acest mod. Da, ai citit bine, oamenii care nu fac miscare tind sa fie depresivi si sedentari. Nu au prea multe pasiuni si prefera sa petreaca timpul liber in fata televizorului. Desigur ca nu este interzis sa te uiti la un film…Dar cand este singurul lucru pe care il faci…s-ar putea sa fie o problema….mai multe aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *