Dulciuri care nu ingrasa – RETETE usoare si sfaturi utile

Dulciuri care nu ingrasa, cu siguranta iti surade aceasta sintagma si suntem siguri ca ai vrea sa afli despre ce preparate este vorba. Cu totii am vrea sa gasim secretul, acela de a manca lucruri gustoase fara sa ne ingrasam! Ei bine, se pare ca aceste dulciuri care nu ingrasa iti vor satisface poftele de desert.

Chiar daca nu vorbim despre cele pline de zahar si chimicale, care, desi gustoase, pot fi foarte nocive, vestile noastre tot sunt bune!

Ei bine, astazi vom descoperi acele dulciuri care nu ingrasa si te pot ajuta sa ai o silueta de vis. Dar fara sa fie nevoie sa sacrifici poftele! Dar ce sa mai pierdem vremea? Haide sa preparam ceva gustos si foarte repede.

Pentru ca in ziua de astazi nu mai avem timp sa stam prea mult in bucatarie, haide sa descoperim niste retete minunate si rapide.

Dulciuri care nu ingrasa – ai incercat perele coapte?!

Pere (sau mere) coapte cu scortisoara

Ingrediente

  • 4 pere
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • extract de vanilie
  • miere sau sirop de artar (3 lingurite)

Mod de preparare

Curata perele, dar nu oricum. Le vei taia in jumatate si vei scoate samburii, iar coaja o vei lasa intacta. In acest fel vor ramane 8 jumatati de para. Apoi, vei incalzi cuptorul la 200 de grade, vei pregati o tava tapetata cu hartie de copt si vei aseza perele, cu coaja in jos. Vei incalzi intr-un ibric mierea sau siroul de artar si scortisoara, iar apoi le vei pune deasupra perelor. Perele vor sta la cuptor pret de jumatate de ora.

Apoi le poti servi, dupa ce se racesc un pic. O bunatate de desert si nu uita ca poti oricand opta pentru mere, in loc de pere. Reteta ramane aceiasi. O portie are putin peste 110 calorii, asa ca nu ai de ce sa-ti faci probleme.

Inghetata de banane cu mure (sau alte fructe de padure)

Ingrediente

  • 2 banane inghetate
  • 2 maini de mure (sau zmeura, afine, fructe de padure)
  • eventual o canita de apa ( o cana mica, ca pentru o cafea tare)

Mod de preparare

Pur si simplu vei scoate din congelator bananele si murele si le vei pune in blender. Amesteca-le bine, s-ar putea sa mearga si fara apa, pentru a obtine textura deosebita despre care vorbim. Vei observa ca in 2 minute vei obtine o inghetata naturala minunata. Poti sa mai adaugi putina miere si scortisoara, pentru un gust memorabil.

Dulciuri care nu ingrasa – ce zici de biscuitii de ciocolata?

Biscuiti cu ciocolata

Ingrediente (pentru 10 biscuiti)

  • 60 grame de unt arahide
  • o banana
  • extract de vanilie
  • 2 linguri de miere
  • 130 grame de fulgi de ovaz
  • 30 grame migdale maruntite
  • 30 grame fulgi de ciocolata

Mod de preparare

In primul rand vei incalzi untul de arahide intr-o cratita, apoi vei adauga banana maruntita, mierea si vanilia si le vei amesteca pana obtii o compozitie fina. Cand incepe sa fiarba, se inchide focul. Vei adauga fulgii de ovaz si migdalele si vei amesteca bine de tot.
Lasa sa se raceasca bine, apoi pune ciocolata. Acum este momentul sa formezi biscuitii, iar apoi ii vei baga la congelator pentru a se intari. Dupa 30 de minute sunt gata de servit.

Fac parte dintre acele dulciuri care nu ingrasa, asa ca nu uita sa testezi reteta.

Deserturi pentru dieta – salata de fructe de sezon

Salata de fructe. In special cand afara este vara, iar pietele si magazinele abunda in fructe de sezon, care mai de care mai delicioase. Asa ca alege afine, zmeura, mere, caise, piersici, prune, etc si bucura-te de un desert minunat si natural. Poti sa pui foarte putin sirop de artar si putina scortisoara. Nu uita sa nu combini mai mult de 3 tipuri de fructe, altfel ai putea suferi din pricina aciditatii. O salata de fructe are in jur de 200 de calorii si este desertul pe care ar trebui sa-l alegi mai des…citeste mai multe retete aici >>>

4.86/5 (14)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *