Ceaiuri de iarna. Iata care sunt cele mai bune!

Daca iti plac bauturile calde, inseamna ca trebuie sa afli care sunt acele ceaiuri de iarna super eficiente si gustoase. Unele dintre ceaiurile pe care urmeaza sa ti le prezentam te vor uimi cu siguranta, in special ca pot fi considerate, in unele situatii, adevarate medicamente naturale.

Dupa cum stii, ceaiul de menta este perfect pentru durerile de stomac, iar cel de matasea porumbului te poate vindeca de pietrele de la rinichi. Asa ca ar trebui sa le folosesti mai des si cand ai dureri, afectiuni, etc.

Aceste ceaiuri de iarna sunt minunate si te pot incalzi in cele mai friguroase zile. De asemenea, pot preveni racelile, mai ales daca adaugi putin suc de lamaie si o lingura de miere.

Chiar daca ai racit, nu este timpul trecut sa bei ceaiuri, nu uita sa pui si putin ghimbir. Catina este o planta minunata, asa ca este unul dintre ceaiurile pe care ar trebui sa le consumi. Dar haide sa vedem mai multe ceaiuri pe care nu ar trebui sa le ratezi.

Ceaiuri de iarna – ce ar trebui sa consumi?

Ceai de catina. Sa incepem cu unul dintre cele mai eficiente, in special ca abunda in vitamina C. Ce efecte poate avea? Sustine sistemul imunitar, previne imbatranirea, reduce colesterolul, combate problemele pielii, previn cancerul, etc. Este si foarte gustos, asa ca incearca-l mai des.

Catina cu miere, de ce ar trebui sa consumi zilnic

Inainte de toate, ar trebui sa stii cat mai multe despre beneficiile acestui fruct miraculos. Catina este de-a dreptul incredibila, avand in vedere ca are in compozitie de 10 ori mai multa vitamina C decat portocalele.

Este un fruct originar din Mongolia, care te va ajuta sa iti intaresti imunitatea. Ce alte vitamine mai contine? Caroten, vitamina E, acizii grasi omega 3, 6, 7, 8 si 9.

Catina este foarte utila si in mentinerea sanatatii unghiilor si a pielii, iar omega 7 este esential in acest proces…vezi mai multe despre catina aici >>>

Ceai de soc. Extrem de eficient atunci cand vine vorba despre tratarea gripei, a racelii, tusei, etc. Ceaiul de soc este perfect si pentru scaderea febrei, favorizand transpiratia.

Ceai de urzica. Poate ca nu stiai, dar urzica este minunata atunci doresti sa incepi un proces de eliminare a toxinelor foarte rapid si eficient. De asemenea imbunatateste circulatia sangvina, sistemul imunitar, previne infectiile urinare.

Ceaiuri de iarna – nu uita de galbenele

Ceai de galbenele. Foarte bun in tratarea eczemelor sau a altor afectiuni ale pielii. Asa ca ar trebui sa folosesti aceasta infuzie mai des, mai ales daca ai suferit o mica arsura. Vei tampona zona afectata cu multa grija. Previne aparitia bolilor metabolice, problemele digestive, cele ale tractului urinar, etc. Asa ca poate fi foarte eficient iarna, in special cand infectiile sunt mai dese.

Ceai de musetel. Foarte bun atunci cand vorbim despre raceala si gripa, in special ca are un rol antiinflamator deosebit. Durerile de cap sau de gat sunt vindecate, iar febra va fi diminuata. Previne cu succes racelile de sezon si intareste sistemul imunitar.

Ceai de cimbru. Un real antibiotic natural, pe care sigur vei dori sa-l incerci, in special iarna. Dezinfecteaza cu succes, vindeca tusea si infectiile respiratorii, dar si cele urinare. Asa ca bronsita, pneumonia, amigdalita pot fi ameliorate. Poti bea in jur de 2 cani de ceai pe zi.

Ceai de sunatoare. Foarte eficient atunci cand vine vorba despre dureri si reduce inflamatiile cu succes. De asemenea, trateaza simptomele de gripa si raceala, fiind antiviral si antiseptic. Te poate ajuta sa scapi si de migrene, gratie proprietatilor de calmare. Apropo, poti trata si depresia, anxietatea sau insomnia.

Ceaiuri de iarna – portocale si…scortisoara!

Ceai de portocale. Desigur ca are in compozitie vitamina C, asa ca previne cu succes infectiile si racelile, ideal iarna. De asemenea, sustine sistemul imunitar si cel nervos, asa ca vei experimenta o stare de bine. Adauga si o steluta de anason sau putina scortisoara, pentru o savoare de vis.

Ceai de mere. Rol antiinflamator, de sustinere a sistemului imunitar, are grija de inima ta. Are efect anti-cancerigen, te vindeca de constipatie si de asemenea sustine o vedere mai buna. Nu uita sa adaugi si aici putina scortisoara sau anason, merge de minune, vei adora aceste ceaiuri, garantat!

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *