Dieta Ravenna – slabesti eficient si repede

Despre dieta Ravenna nu stie foarte multa lume, dar odata ce te vei familiariza cu aceasta vei constata ca este o idee foarte buna. De ce? Pentru ca vei reusi sa dai jos cateva kilograme bune, fara prea mari batai de cap!

Dieta Ravenna a fost conceputa in 1990 de catre medicul argentinan Maximo Ravenna, fiind renumita international datorita eficientei sale desavarsite. In acest regim de slabire vei consuma alimente sarace in calorii, iar sportul va deveni o parte importanta a vietii tale.

Este vorba o dieta hipocalorica, asa ca NU vei avea voie sa consumi mai mult de 800 – 1200 calorii pe zi! Vei vedea ca sunt anumite aspecte care trebuie respectate cu strictete. Adica va fi necesar sa urmezi niste pasi, asa cum vei vedea in cele ce urmeaza.

Dieta Ravenna – cum se tine?

In primul rand va fi necesar sa intelegi ca trebuie sa scapi de obiceiurile alimentare nesanatoase. Cum ar fi portiile exagerat de mari, alimentele nesanatoase sau mancarea in exces. Daca vrei sa ai parte de cele mai bune sfaturi, ar fi bine sa te adresezi unui medic nutritionist inainte.

Acesta ar putea personaliza dieta Ravenna pentru stilul tau de viata, iar tu vei slabi garantat. Nu omite acest pas, altfel risti sa nu ai parte de rezultatele dorite. Apropo, ar fi necesar sa iei si suplimente de vitamine si minerale, daca vrei ca totul sa fie conform planului.

Dieta Ravenna – iata cum arata un meniu:

Mic Dejun – cafea fara zahar, un ou fiert si putina mozarella rasa

Pranz – supa crema de conopida sau broccoli; 100 grame de salata verde cu legume fierte si crude/ 100 grame carne rosie cu salata verde/ 150 grame peste alb sau 100 grame de somon, plus o supa crema de legume

Gustare – 2 felii de mozarella, un iaurt simplu cu fructe adaugate de tine/ o mana de migdale

Cina – similar cu pranzul, poti incerca si un orez brun cu peste si legume

Dieta Ravenna – nu uita de miscare

Ca la orice dieta, este recomandat sa faci sport de cel putin 3 ori pe saptamana in acest interval. Nu uita sa personalizezi dieta cu ajutorul unui medic, daca ti se pare ca te tenteaza. Bea multe lichide si tine minte ca un regim special adaptat nevoilor tale va fi mult mai eficient!

Dieta cretana – perfecta pentru cei care adora mancarea!

De ce? Pentru ca exista nenumarate retete minunate care au la baza ingredientele de mai sus si pe deasupra sunt si foarte gustoase. Se pare ca regimul cretan este recomandat in special celor care nu au reusit sa slabeasca prin alte modalitati. Asa ca nutritionistii recomanda ca acestia sa incerce varianta cretana, mai ales ca regimul este cunoscut pentru faptul ca ajuta enorm in procesele de slabire.

Asadar, iti reamintim lista de alimente care pot fi consumate…citeste mai multe despre dieta cretana aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *