Cum sa strecori fructele in dieta zilnica?

Daca si tu vrei sa ai grija de sanatatea ta, poate te-ai intrebat cum sa strecori fructele in dieta zilnica. Pentru ca este o actiune esentiala pentru aceia dintre noi care vor sa aiba o viata mai buna.

Evident ca poti manca fructe ca atare, dar exista si cateva „trucuri” pe care le poti folosi pentru a le introduce in alimentatie. Poate ca le poti adauga anumitor feluri de mancare, de exemplu.

Despre cum sa strecori fructele in dieta zilnica vorbim in cele ce urmeaza. Tot atunci, o sa discutam si despre posibilitatea de a consuma si fructe exotice. Desigur, atunci cand ai ocazia si daca doresti. Chiar daca vei manca doar fructe romanesti, cele care sunt disponibile mare parte din an, tot va fi bine.

Cum sa strecori fructele in dieta zilnica – iata ce poti face

Pune fructe deasupra cerealelor, la micul dejun. Nu te rezuma doar la cateva boabe de afine sau zmeura. Adauga felii de para, mar, piersica sau banane. Desigur ca poti adauga kiwi sau mango, 2 fructe exotice care abunda in antioxidanti si vitamina C, despre care am mai discutat.

Fructele pot fi incluse si atunci cand mananci o felie de paine integrala. Pune deasupra putin unt de arahide sau unt obisnuit (vegetal sau animal). Apoi poti adauga afine, felii de banana, felii de mar sau orice alt fruct iti doresti. Incearca aceasta combinatie la micul dejun, cu siguranta vei adora „reteta” noastra.

Adauga boabe de rodie, mar ras sau mango in salate. De exemplu, o salata verde, cu rosii, rodie si branza feta va fi o alege inspirata, mai mult ca sigur. Desigur ca ramane la latitudinea ta sa incerci si alte combinatii, pentru a vedea care iti plac mai mult.

Cum sa strecori fructele in dieta zilnica – nu uita de salatele dedicate

Ne referim aici la cele realizate DOAR din fructe. Nu uita ca nu este indicat sa amesteci mai mult de 3 tipuri de fructe, intrucat acestea pot deveni acide, in astfel de combinatii.

Fructele se impart in patru categorii: fructe dulci, fructe acide, fructe sub-acide si pepenele. Acum trebuie sa stii care sunt fructele apartinand acestor categorii.

Fructe dulci: smochine, curmale, struguri dulci, banane, papaya, fructe uscate.

Fructe acide: clementine, mandarine, grapefruit, kiwi, lamai, portocale, ananas, visine.

Fructe sub-acide: capsune, mere, caise, fructe de padure, struguri acri, cirese, piersici, pere, prune, nectarine, mango.

Acum, ca ai lista in fata, haide sa vedem cum poti combina fructele, pentru a obtine o salata sanatoasa si gustoasa…cum se realizeaza o salata de fructe corecta aici >>>

Cum sa strecori fructele in dieta zilnica – inghetata simpla si naturala

Da, se poate realiza integral doar din fructe. Pune in blender o banana inghetata, fructe de padure, eventual cateva linguri de lapte vegetal (sau doar apa). Amesteca totul si bucura-te de o inghetata 100% naturala si savuroasa. Evident ca poti adauga miere sau alte siropuri, scortisoara, cacao deasupra, etc. Decizia iti apartine, cert este vei obtine un preparat savuros si natural.

Nu uita sa mananci fructe intre mese, pe post de gustari. Nu trebuie sa exagerezi, dar un mar, o para sau o mana de afine inainte de masa de pranz ajuta enorm digestia. Consuma-le cu 30 de minute inainte de a manca pentru a-si face efectul dorit. Vei remarca si faptul ca vei manca mai putin la mesele principale, in acest mod.

Poti adauga si cateva felii de ghimbir, pentru a taia pofta de mancare si a sustine un proces digestiv corect.

Nu uita sa consumi fructe si legume zilnic, vei remarca rezultatele pozitive rapid!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *