Citate celebre ale lui Socrate – pentru o viata mai inteleapta!

Despre aceste citate celebre ale lui Socrate cat si despre marele filosof in sine, cu siguranta ai mai auzit. Astazi dorim sa-ti impartasim cateva dintre cele mai profunde idei ale celui care a fost unul dintre cei mai mari filosofi ai tuturor timpurilor.

A avut un impact urias asupra civilizatiilor din acele timpuri, dar chiar si acum conceptele sale despre viata pot sa ne ajute sa intelegem mai bine esenta.

Aceste citate celebre ale lui Socrate te vor pune pe ganduri probabil, dar cu siguranta va merita efortul…

Citate celebre ale lui Socrate – care este preferatul tau?

  1. „Natura ne-a oferit 2 urechi, 2 ochi, dar o singura limba, pesemne ca ar trebui sa ascultam si sa vedem mai mult decat vorbim…” Sa vorbesti mai putin si sa asculti mai mult poate fi una dintre cele mai bune idei. Intr-o societate obsedata de social media, statut si dorinta de exprimare, linistea pare ca a devenit aproape un lux…
  2. „Nu te grabi sa legi prietenii, dar atunci cand ai gasit o legatura speciala, fii sigur ca esti constant si ferm.” Se refera la faptul ca nu ar trebui sa luam de-a gata o prietenie trainica. Este important ca relatia sa fie stabila si mentinuta de ambele persoane.
  3. „Vreau ca frumusetea sa se regaseasca in sufletul meu. Fie ca interiorul si exteriorul sa fie aliniate.” Ai grija ca ceea ce simti ca iti doresti sa fie prezent si in exterior, nu te trada pe tine insuti. Da-ti voie sa arati ceea ce iti doresti in viata, atat tie cat si celorlalti.

Citate celebre ale lui Socrate – cu totii ducem o batalie in interior…

  1. „Fii bun cu cei din jur, pentru ca fiecare om pe care-l intalnesti duce o batalie grea in interiorul sau, despre care tu nu stii nimic.” Poate unul dintre cele mai cunoscute citate ale filosofului, asa ca tine cont de acest lucru. Chiar si oamenii de succes sau cei care par mereu fericiti au anumite indoieli si griji…

5.„Tine minte ca totul este temporar, nicio conditie umana nu este permanenta. Nicio bucurie si niciun dezastru nu vor dura la infinit.” Dupa cum stii si ai remarcat deja probabil, totul in viata este temporar, chiar si lucrurile bune. Asa ca invata sa te bucuri de moment, la fiecare pas.

6.„Oamenii destepti invata din orice experienta si de la oricare om, cei obisnuiti invata doar din experientele lor de viata, pe cand oamenii prosti cred ca au deja toate raspunsurile.”

Invatatul este cheia in viata, nu deveni prea comod si invata mereu, acesta este secretul unei vieti mai fericite.

  1. „Sa iti fie frica de moarte nu este tocmai intelept. Nici sa o consideram ca fiind unul dintre cele mai rele lucruri. Este o adevarata ignoranta sa credem ca cunoastem un lucru despre care nu stim mai nimic…”

Invata sa te bucuri de fiecare zi, fara sa-ti fie teama de moarte. Oricum, nu te va ajuta cu nimic, iar frica nu face decat sa ne ia bucuria vietii…

Care este citatul tau preferat?

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *