Planul european de lupta impotriva cancerului: ce NU vei mai putea cumpara?

Planul european de lupta impotriva cancerului a intrat in vigoare, ceea ce inseamna ca apare si interdictia privind produsele din tutun incalzit aromatizate. In acest context, Comisia Europeaba a salutat intrarea in vigoare in data de 23 noiembrie, a interdictiei privind produsele din tutun incalzit aromatizate.

De ce vor fi interzise astfel de produse?

Aceasta raspunde cresterii semnificative a vanzarilor de astfel de produse din tutun in intreaga UE. Interdictia va contribui la atingerea obiectivului de a crea o „generatie fara tutun” stabilit in Planul european de combatere a cancerului, care isi propune ca mai putin de 5 % din populatie sa mai utilizeze tutun pana in 2040.

Planul european de lupta impotriva cancerului – fara produse din tutun aromatizate!

Stella Kyriakides, comisara pentru sanatate si siguranta alimentara, a declarat: Tutunul cauzeaza 90 % din cancerele pulmonare. Este esential sa se adopte o pozitie ferma pentru a se reduce consumul de tutun, cu atat mai mult cu cat asistam la introducerea continua pe piata a unor noi produse. Datorita interdictiei, cetatenii nostri, si in special tinerii, vor fi mai bine protejati de efectele daunatoare ale acestor produse, ceea ce ne aduce cu un pas mai aproape de o „generatie fara tutun”.

Statele membre au acum la dispozitie opt luni pentru a transpune directiva delegata in legislatia lor nationala. Noile norme vor deveni pe deplin aplicabile incepand cu 23 octombrie 2023, dupa incheierea unei perioade de tranzitie de trei luni in care sa se poata epuiza stocul existent de produse din tutun incalzit aromatizate.

Asa ca in curand nu vom mai putea cumpara astfel de produse, dar pana la urma, sanatatea primeaza, inainte de toate!

Fumatul slabeste – ce este important de retinut?

Desigur ca medicii ne vor sfatui sa ne lasam de fumat, indiferent daca acesta te ajuta sau nu sa slabesti. Si este normal sa fie asa. Acesta este unul dintre cele mai nocive vicii, care iti va afecta sanatatea serios in timp. Plus ca daca vrei sa slabesti este suficient sa tii o dieta, sa faci sport si sa bei multe lichide. Si ce crezi? In acest fel vei avea grija si de sanatatea ta, care va deveni mai buna ca niciodata!

In special daca alegi un regim de slabire sanatos, care are la baza multe fructe, legume si salate. Dar sa revenim la sintagma „fumatul slabeste.”

In functie de organism si metabolism, fumatul te poate ajuta sa slabesti sau sa te ingrasi, declara specialistii. De ce? Pentru ca in unele cazuri nicotina ii face pe fumatori sa-si piarda apetitul, asa ca acestia mananca mai putin decat este cazul. In aceasta situatie, desigur ca vor slabi…mai multe despre slabit si fumat aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *