De ce sa nu mananci singura?

De ce sa nu mananci singura, in special pentru perioade indelungate de timp? S-ar putea sa te uimeasca vestea, dar cei care mananca mai mereu singuri risca sa aiba probleme de inima. Ba mai mult decat atat, chiar au sanse mai mari de a face atac de cord.

Bolile de inima sunt una dintre principalele cauze ale mortii, la nivel mondial. Majoritatea persoanelor care mor zilnic sufera intr-un fel sau altul de boli cardiace. Asa ca este important sa aflam ce sa facem pentru a le evita.

Desigur ca o dieta bogata in grasimi poate afecta serios inima, dar nu este vorba doar despre nutritie, desi aceasta joaca un rol covarsitor. Vorbim si despre importanta de a avea oameni dragi langa noi, in special atunci cand ne aflam la masa…te lamurim imediat despre este vorba.

De ce sa nu mananci singura? Pentru ca vrei sa ai grija de inima ta!

La propriu, avand in vedere ca un studiu corean realizat in acest an a aratat ca femeile care mananca constant singure au mai multe sanse de a avea un atac de cord. In special in cazul femeilor care au o varsta mai inaintata, adica 65 de ani sau chiar peste.

Cercetarea realizata de o prestigioasa universitate din Coreea de Sud a aratat ca femeile care mancau singure de 2 ori pe zi aveau cu 2,5 mai multe sanse de a dezvolta probleme severe de inima. Studiul a avut in vedere aproximativ 590 de femei, iar concluzia a fost ca singuratea poate afecta inima. Desigur, nu este vorba doar despre acest aspect, avand in vedere ca femeile cu pricina nu erau deloc familiarizate cu o nutritie sanatoasa si nu stiau sa-si poarte de grija, in acest sens.

De asemenea, s-a mai remarcat si faptul ca femeile care mancau in compania altora erau mai informate cu privire la nutritie. Totodata, consumau mai multi nutrienti, fibre si vitamine atunci cand aveau parte de musafiri.

De ce sa nu mananci singura – dovada ca prietenii si familia sunt importanti

Nu ca ar fi fost un secret pana acum, dar mai mult ca sigur cei dragi au un impact mai mare asupra noastra decat am fi crezut. Studiul a mai aratat ca femeile traiesc mai mult ca barbatii, iar o companie favorabila acestora poate avea consecinte fericite.

Concret, este indicat sa mancam alaturi de cei dragi, vom reusi sa fim mai sanatosi la batranete!

Alimentatie pentru o inima sanatoasa – somon la gratar cu orez brun?

Ce zici de aceasta combinatie alimentara care iti va aduce multe beneficii la nivelul sanatatii? Sigur ai mai auzit ca somonul este recomandat intr-o dieta eficienta, avand in vedere ca are in compozitie acizi grasi Omega 3, dar si proteine, antioxidanti si vitamina D. Asa ca mananca mai des acest peste, preparat la aburi sau gratar. Poti folosi si peste afumat, pe care il vei adauga in salate, de exemplu...idei de mancaruri sanatoase >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *