Alimentatie pentru o inima sanatoasa – ce sa mananci?

Daca si tu vrei o alimentatie pentru o inima sanatoasa ai face bine sa schimbi anumite lucruri. De multe ori nu realizam ca ceea ce mancam ne poate face mult rau. In special ca in ziua de astazi cu totul altele par a fi prioritatile. Serviciul, cariera si goana dupa cat mai multi bani ne fac sa uitam lucrurile esentiale ale vietii.

Si asa ne trezim fortati sa adoptam o alimentatie pentru o inima sanatoasa, in mod fortat. Atunci cand observi ca obosesti tot mai repede, tensiunea arteriala a crescut, la fel si colesterolul…poate ar fi cel mai bun moment sa faci o schimbare. In special ca rezultatele se vor vedea rapid, asa cum te vei convinge singura.

Atunci cand mananci sanatos incep sa dispara anumite probleme medicale ca prin minune.

Alimentatie pentru o inima sanatoasa – somon la gratar cu orez brun?

Ce zici de aceasta combinatie alimentara care iti va aduce multe beneficii la nivelul sanatatii? Sigur ai mai auzit ca somonul este recomandat intr-o dieta eficienta, avand in vedere ca are in compozitie acizi grasi Omega 3, dar si proteine, antioxidanti si vitamina D. Asa ca mananca mai des acest peste, preparat la aburi sau gratar. Poti folosi si peste afumat, pe care il vei adauga in salate, de exemplu.

Iti recomandam sa-l servesti alaturi de orez brun, recunoscut pentru calitatile sale nutritionale. Este bogat in vitamine din complexul B, dar si in fibre, fosfor, zinc, magneziu si mangan. Se fierbe putin mai greu, dar va merita efortul. Daca adaugi putin ulei de masline (iarasi eficient pentru inima!) legume fierte si condimente vei obtine o garnitura minunata.

Desigur ca poti manca orez brun alaturi de alte preparate culinare sanatoase, cum ar fi carnea de curcan, tofu rumenit la gratar sau pui gatit la cuptor. Nu uita sa faci tot posibilul pentru a cumpara carne ecologica, provenita de la animale carora nu li s-au administrat antibiotice si mancare cu hormoni.

La micul dejun nu uita sa adaugi seminte de in, merg de minune cu salatele, dar si cu cerealele integrale. Consuma fibre din abundenta pentru a te bucura de o sanatate digestiva mai buna. Semintele de in contin si Omega 3, magneziu, fosfor, calciu si fier, ideale pentru mentinerea echilibrului sistemului cardiovascular.

Alimentatie pentru o inima sanatoasa – ce sa consumi mai des?

Nu uita de fulgii de ovaz, avand in vedere ca acestia actioneaza asupra colesterolului “rau”. Evident ca este necesar sa consumi mai putine grasimi pentru ca efectele sa fie vizibile cat mai repede. In afara de faptul ca sunt bogati in magneziu, potasiu, folati, calciu si Omega 3 sunt si o remarcabila sursa de fibre. Asa ca inima ta va fi in siguranta daca vei adauga ovazul in meniul tau de zi cu zi. Evident ca poti varia si este chiar indicat sa mananci si alte cereale integrale.

Fasolea neagra este alta leguminoasa pe care ar trebui sa o adaugi in dieta curenta. La randul sau este bogata in vitamine din seria B-urilor, da si in niacina, folati, magneziu si acizi grasi Omega 3.

Poti face tocanite sau o o vei adauga in salatele de cruditati, merge de minune. De asemenea, iti va conferi acea senzatie de satietate dupa care tanjesti. In special atunci cand esti si la dieta de slabire si ti-e foame mai mereu…

Alimentatie pentru o inima sanatoasa – adauga nuci, seminte si uleiuri presate la rece, in dieta zilnica

Nucile si migdalele ar trebui consumate mai des. Din fericire, merg de minune in cerealale de dimineata. De asemenea, le poti consuma pe post de gustari, intre mese. Au in compozitie vitamina E, grasimi nesaturate, acizi grasi Omega 3, magneziu si folati.

Datorita faptului ca abunda in flavonoizi, vinul rosu poate fi trecut pe lista ta, ceea ce probabil ca te va incanta. Rasfata-te cu cate un pahar de vin rosu la masa si bucura-te ca iti iei portia de antioxidanti, polifenoli si resveratrol.

Tonul, laptele de soia, tofu, afinele, morcovii, spanacul, sparanghelul, broccoli, fructele de goji si merele sunt alte alimente pe care ar trebui sa le consumi cat mai des. O inima sanatoasa necesita o dieta pe masura, asa ca elimina fast-food-ul, alimentele semipreparate, grasimile, faina alba. Uita de sucurile carbogazoase si bucura-te de un ceai natural sau un pahar de apa plata.

Esti pregatita sa faci o schimbare reala in viata ta? Atunci incepe cu dieta, nu vei regreta.

Cum sa ai o inima sanatoasa – de ce cardiologul tau nu ti-ar impartasi niciodata aceste secrete?

Daca te simti rau si doctorul iti stabileste un diagnostic legat de disfunctiile inimii, evident vei capata de la el un pumn de medicamente de administrat o viata intreaga, un set de reguli privind regimul de viata – miscare, alimentatie, odihna, incarcatura emotionala, stres etc. Si cam atat.

De ce continui sa te simti rau? De ce disfunctiile inimii nu dispar in urma tratamentului? De ce te tratezi de una si apar alte 1000 de disfunctii? Detalii aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *