Senzatia de foame: cum scapi de ea?

Daca si tu te lupti constant cu senzatia de foame, cu siguranta nu mananci eficient. Indiferent ca urmezi sau nu o dieta de slabire sau de mentinere a sanatatii, este important sa te hranesti in mod corespunzator.

De cele mai multe ori, atunci cand te lupti cu senzatia de foame perpetua este clar ca mananci alimente sarace in nutrienti si grasimi sanatoase. Tocmai de aceea nu obtii acea satietate dupa care tanjesti. Atunci cand optezi pentru gustari de tipul batoanelor dulci din cereale sau a biscuitilor, s-ar putea sa nu fie deloc o idee buna.

Cel mai bine ar fi sa consumi gustari eficiente, bogate in vitamine si eventual proteine. Altfel iti va fi greu sa slabesti sau sa te mentii. Si unde mai pui ca nici macar nu vei avea energie sa faci sport, asa ca dieta de slabire s-ar putea sa nu fie deloc eficienta.

Senzatia de foame – ce ar trebui sa mancam?

Depinde si de optiunea noastra. In sensul ca unii prefera sa opteze pentru o dieta preponderent vegetariana, vegana sau omnivora.

Odata ce scapi de gustarile sarace in calorii, este necesar sa descoperi ce iti place sa mananci pentru a avea o dieta eficienta. In primul rand, nu uita sa renunti la faina alba si toate produsele aferente. Opteaza pentru produse realizate din cereale integrale, fibre si minerale. Vorbim despre fulgii de ovaz, hrisca, paine integrala din secara, rondele de orez brun, paste din faina de porumb.

Cu siguranta te vei adapta acestei alimentatii, asa ca vei scapa mai repede decat crezi de aceasta senzatie constanta de foame.

Grasimile sanatoase, fie ele vegetale sau animale, sunt una dintre cele mai bune alegeri atunci cand vrem sa mancam sanatos si sa evitam excesele. Poate parea un paradox, pentru ca oamenii le evita de regula. In realitate, sunt cea mai buna alegere, alaturi de alimentele bogate in fibre, cum sunt carbohidratii complecsi.

Daca nu vei consuma carbohidrati nu doar ca nu vei reusi sa ai suficienta energie, dar iti vei limita si optiunile culinare. Acestia sunt prezenti aproape in toate mancarurile pe care le consumam, asa ca este necesar sa optam pentru carbohidratii complecsi necesari sanatatii si longevitatii.

Deci, care sunt cei necesari alimentatiei si ce ar trebui sa mancam? Evident ca legumele sunt foarte sanatoase si abunda in nutrienti si carbohidrati “buni”. O sa ramai uimita sa afli ca poti consuma cartofi…aproape in fiecare zi…mai multe despre carbohidrati >>>

Senzatia de foame. Ce sa introduci in dieta zilnica?

Opteaza pentru nuci si seminte la micul dejun, acestea pot fi adaugate chiar si in salate. Dimineata poti manca un ou sau 1/2 de avocado, alaturi de humus si 2 felii de paine integrala.

Daca nu iti place sa mananci la prima ora a diminetii, nu este nicio problema. Un smoothie realizat din banane si fructe de padure poate fi o optiune excelenta.

Alte idei pentru mese sanatoase: supe creme de legume, peste la gratar, gustari cu unt de arahide, salata greceasca, orez integral cu legume, paste cu ciuperci, cartofi dulci, etc. Invata sa introduci aceste alimente in dieta curenta si vei remarca faptul ca te vei simti mai bine, indiferent ca vrei sa slabesti sau nu.

Odihneste-te mai bine, bea apa din belsug, lasa stresul la o parte si bucura-te de procesul de a manca.

Retete pentru un pranz vegetarian delicios

Cu siguranta si tu ai auzit vorbindu-se despre conceptul de “mancare sanatoasa”, care se tot vehiculeaza in ultima vreme, asa ca astazi vrem sa iti prezentam cateva retete pentru un pranz vegetarian excelent. Da, ai citit bine, se poate manca delicios si fara carne! Trebuie doar sa stii in ce fel sa combini mancarea, adica legumele pentru a avea o savoare minunata.

Asadar, vrei un pranz vegetarian delicios si sansa de a consuma mai putine calorii? Nicio problema, vei afla cum poti gati sanatos si savuros. Desigur, este necesar sa iti spunem inca de la inceput ca va fi nevoie de efort din partea ta…mai multe retete delicioase aici >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *