Sucul de rosii – care este mai bun si de ce sa-l consumi

Probabil ca sucul de rosii iti aduce aminte de copilarie si este normal sa fie asa. De cate ori nu ai asistat la fabricarea acestuia, cand erai mica?

Daca ai copilarit la tara sau la bunici, cu siguranta stii despre ce vorbim. Acestia luau foarte in serios sucul de rosii si preparea acestuia. In special ca este atat de necesar pentru pregatirea mancarurilor, fiind baza perfecta.

Asa ca, daca vrei sa stii cum sa recunosti un bulion de calitate, citeste mai departe. Chiar daca nu este pregatit de bunici, tot mai exista companii serioase, care vand produse calitative.

Sucul de rosii – cum se prepara si ce trebuie sa stii

Rosiile sunt unele dintre cele mai populare alimente, fiind extrem de sanatoase, in special crude. Dar si sucul de rosii aduce multe beneficii minunate pentru sanatate.

Rosiile au proprietati antioxidante de exceptie, asa ca vei tine la mare departare cancerul si alte boli cronice. Mai ales daca ai si o nutritie sanatoasa si eficienta.

Studiile o confirma, iar specialistii au ajuns la concluzia ca sucul de rosii previne chiar si cancerul de prostata! Licopenul prezent in rosii tine la distanta celulele canceroase si previne maladia.

Cea mai buna idee ar fi sa prepari in casa sucul de rosii sau bulionul. Daca poti face rost si de rosii de tara…lucrurile stau si mai bine!

  Sucul de rosii si legumele de tara

Acestea sunt mult mai gustoase si sanatoase, asa ca investeste mai multi bani in marfa de calitate.

Bulionul, de exemplu, trebuie sa contina cat mai multa pulpa si cat mai putine adaosuri. Atentie la acelea denumite sos de bulion. Nu sunt acelasi lucru cu bulionul autentic. Si contin multe chimicale toxice…

Practic, la  100 g de produs ar trebui sa corespunda 100 g de rosii uscate. Da, atat de concentrat ar trebui sa fie, pentru a te asigura ca este un produs calitativ.

Nu te zgarci si cumpara produse autentice, nu cele pline de chimicale (cu guma de guar, etc). 

In pasta de rosii se gaseste o cantitate si mai mare de rosii uscate. Iar un bulion sau suc de rosii trebuie sa fie mai mult fluid, nu dens. 

Dieta cu suc de rosii – cum se prepara sucul minune

Ai nevoie de:

5-6 rosii mari
– o telina mica
– 2 ardei capia
– patrunjel proaspat
– 1 lingura ulei de masline
– sare si piper

Mod de preparare...vezi reteta aici >>> 

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *