Smoothie de vara cu efect antiinflamator!

Daca si tu vrei sa incerci un smoothie de vara cu efect antiinflamator, super gustos si hranitor, care se prepara rapid, vei descoperi imediat o reteta minunata.

Vara este inca la inceput, iar tu de abia de acum incolo te poti bucura de o varietate uriasa de fructe de sezon. Asa ca ai de unde alege si nu uita sa variezi din plin!

Mananca si capsune, zmeura, afine, dar si caise, piersici, mure sau mere. Este minunat cand sezonul este in toi, pentru ca te poti bucura de un smoothie de vara excelent. Iar asta nu este decat una dintre retetele minunate. Mai multe poti descoperi si aici >>>

Astazi „vedetele” vor fi piersicile, iar tu vei adora aceasta reteta savuroasa, suntem siguri. Nu uita sa iei piersici moi, adica bine coapte si dulci! Haide sa vedem despre ce este vorba.

Smoothie de vara – o reteta de senzatie

Acest smoothie va avea la baza si ghimbir, un alt condiment de exceptie care te va impresiona. Iar daca mai vrei sa tii si dieta sau sa slabesti, acesta va sustine din plin procesul.

Dar si bananele vor face parte din aceasta reteta de smoothie de vara, care te va ajuta sa servesti un mic dejun sanatos si hranitor, in acest sezon cald.

Semintele de in vor face parte din aceasta reteta, pentru ca sunt bogate in Omega 3, acizi grasi si fibre care vor sustine sanatatea inimii si sistemul digestiv.

Daca mananci piersici, vei preveni boli precum:

– colesterolul “rau”
– afectiunile cardiovasculare
– tensiunea arteriala marita
– cancer
– afectiunile oculare

Iar vestea cea buna este ca, te ajuta sa slabesti usor. Practic, vei inlocui gustarile cu…vezi dieta cu piersici aici >>>

Acest smoothie de vara este deja dulce, dar daca vrei sa fie si mai si, poti adauga cateva smochine sau putina miere. Daca nu consumi lactate, iti sugeram inca de pe acum iaurtul vegetal si laptele de migdale, vei vedea imediat la ce ne referim.

Smoothie de vara – iata cum se prepara

Dupa cum vei vedea, este un smoothie mai complex, care contine multe ingrediente deosebite, asa ca ar fi bine sa faci o cantitate mai mare.

Ingrediente

  • 1 cana si jumatate de piersici feliate
  • 2 smochine
  • o cana de lapte de migdale
  • 1/2 cana de iaurt ( vegetal, daca vrei)
  • 1 lingurita de seminte de in
  • 1/2 de banana decojita si feliata
  • 1/2 de lingurita de ghimbir crud, maruntit
  • o lingura de miere
  • un varf de sare

Mod de preparare

Asa cum probabil intuiai, toate ingredientele vor fi puse in blender si se vor amesteca pana la omogenizare. Vei obtine o bautura savuroasa si super sanatoasa. Poti inlocui micul dejun cu o cana mare de smoothie. Crede-ne pe cuvant, vei remarca efectele pozitive. Nu uita sa iei bautura cu tine la birou, la scoala, etc. Depoziteaz-o in recipiente de sticla, la frigider.

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *