Cum sa te pregatesti de sezonul cald? Dieta si exercitii

Cum sa te pregatesti de sezonul cald, in special ca este atat de aproape? Ai putea incepe prin a te bucura mai mult de vremea de afara. De asemenea, o dieta bazata mai mult pe fructe si legume s-ar putea sa iti prinda bine, in aceasta perioada de trecere. Nu uita ca sportul si miscarea fac minuni, in special daca vrei sa iti pregatesti „silueta de vara”.

Te-am convins? Daca si tu vrei sa afli mai multe, citeste mai departe si vei descoperi cum sa te pregatesti de sezonul cald. Printre altele, nu uita ca regimul alimentar te poate ajuta cel mai usor sa te relansezi si sa iti schimbi energia. Este normal ca dupa iarna sa fii un pic lipsita de vlaga.

Asa ca nu uita sa treci pe la piata si sa cumperi fructe si legume de sezon. De asemenea, gateste acasa si bucura-te de o mancare delicioasa, pregatita chiar de tine.

Un suc de portocale, cateva exercitii sportive, 10 minute de yoga si paine prajita cu avocado…cele mai bune metode de a-ti incepe ziua.

Cum sa te pregatesti de sezonul cald? Fructe, legume si iarasi fructe?!

Cam asa ar suna sloganul nutritionistilor, daca i-ai intreba cum sa te bucuri de o portie zdravana de vitamine. Care ar fi cea mai potrivita dieta in aceste momente?

Regimul flexitarian, ce presupune si de ce ar trebui sa-l incerci? In primul rand, va trebui sa fii atenta la ceea ce mananci, in sensul ca nu ar trebui sa depasesti 30% grasimi, 20% proteine si 50% glucide, intr-o zi normala. Asa ca trebuie sa acorzi putina atentie produselor pe care le consumi.
Nu depasi mai mult de 25 de grame de fibre, pe zi.

Ce ar trebui sa consumi in regimul flexitarian?

– fructe si legume
– cereale integrale
– paine neagra, din faina integrala…mai multe despre regimul flexitarian >>>

Cum sa te pregatesti de sezonul cald? Fa-ti un plan

Unde ai vrea sa mergi in vacanta? Ce ai prefera sa faci in acest sezon cald? Cum ai putea sa profiti la maximum de aceasta vara, alaturi de cei dragi tie? Specialistii spun ca este vital sa ai un plan atunci cand vrei sa intreprinzi lucruri noi, asa ca nu te sfii sa iti planifici acest sezon. Timpul trece repede, asa ca incepe chiar de astazi.

30 de minute de sport pe zi – de ce sa NU le omiti?

Pentru ca vei afecta starea de sanatate si psihicul, in acest mod. Da, ai citit bine, oamenii care nu fac miscare tind sa fie depresivi si sedentari. Nu au prea multe pasiuni si prefera sa petreaca timpul liber in fata televizorului. Desigur ca nu este interzis sa te uiti la un film…Dar cand este singurul lucru pe care il faci…s-ar putea sa fie o problema.

Spune nu sedentarismului, care poate ucide vieti. Sunt mai multe studii care arata ca cei care nu fac deloc miscare risca sa se imbolnaveasca din pricina afectiunilor cronice…mai multe despre sport aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *