Cum sa profiti din plin de sfarsitul verii?

Sfarsitul verii se apropie cu pasi repezi, asa ca am face bine sa profitam din plin de zilele ramase. Nu de alta, dar in curand ne va fi dor de acele lungi seri de vara. Aceste momente sunt ideale pentru a face sport, plimbari lungi sau pentru a ne relaxa.

Un lucru este cert: acum este indicat sa ne bucuram de activitati in natura. Profita din plin de sfarsitul verii si iesi cat mai des afara. In curand, terasele vor ramane o amintire pana in primavara urmatoare…Ce ai putea face pentru a te bucura la maxim de sezonul cald?

Despre toate acestea discutam in cele ce urmeaza. Asa ca pregateste-te sa iei notite si sa iesi din casa! Ai suficient timp pentru a viziona filme in acele zile friguroase care ne asteapta in curand.

Sfarsitul verii. Bucura-te de belsugul fructelor si al legumelor

Daca nici acum nu mananci fructe si legume proaspete din plin…inseamna ca nu te bucuri cu adevarat de belsugul conferit de luna august. Mergi la piata si cumpara mere, pere, struguri, sfecla, varza, porumb si gateste cat mai des aceste alimente autohtone. Abunda in vitamine, minerale si nutrienti, plus ca au un gust grozav.

Sunt o gramada de retete simple pe care le poti incerca. Ocupa-te cu gatitul in acest sezon si bucura-te de una dintre cele mai bune perioade culinare ale anului. Apropo, este si o perioada excelenta pentru a incepe o dieta de slabire. Cu atatea fructe si legume gustoase la indemana, ar fi pacat sa nu o faci…

Iti recomandam dieta mediteraneana, perfecta pentru acest sezon. Ai voie sa mananci salate de cruditati din belsug, ulei de masline, branza feta, fructe, etc.

Acest regim este extrem de eficient si usor de urmat, asa ca ti-l recomandam din plin.

Dieta mediteraneana – de ce ai alege acest mod de viata?

Pentru ca cercetatorii au ajuns la concluzia ca nu este doar un regim sanatos de viata, ci mult mai mult de atat. Are capacitatea de a sustine chiar si procesele care au loc la nivel de ADN. Asa ca celulele vor fi influentate in mod pozitiv, iar efectele anti-imbatranire ale acestei diete vor fi “memorate”.

Dieta mediteraneana incurajeaza consumul de fructe (portocale, piersici, struguri), rosii, cereale integrale, ulei de masline, peste. De asemenea, descurajeaza consumul de carne rosie, pui, mezeluri, etc. Ca alcool, se va servi in special vin, cu moderatie…citeste continuarea despre dieta mediteraneana >>>

Sfarsitul verii – sport, miscare, plimbari, exercitii fizice

Cam aceasta ar trebui sa fie mantra ta in aceasta perioada. Serile si diminetile devin racoroase, ideale pentru cei care vor sa faca sport. Nu trebuie neaparat sa practici exercitii fizice de tip cardio. Incepe cu ceva lejer, cum ar fi plimbarile sau exercitiile usoare, daca nu prea faci sport de regula.

Incet, incet iti vei intra in forma si vei putea sa te bucuri de aceasta perioada propice. Tonusul va fi unul imbunatatit, la fel si nivelul tau de energie. Poti sa alegi sa te plimbi o ora prin parc sau sa practici pilates sau yoga in aer liber. Te vei simti minunat dupa aceste activitati. Iar daca mai tii si un regim sanatos, silueta se va armoniza de la sine.

Sfarsitul verii poate fi ideal si pentru cateva zile de vacanta, in natura. Bucura-te de peisajele care in curand vor deveni tomnatice. Serile racoroase sunt ideale pentru plimbari pe malul marii alaturi de cei dragi…sau pentru o alergare de seara.

Asa ca nu deveni nostalgica, inca mai avem suficiente zile placute din sezonul cald, asa ca ar trebui sa ne bucuram din plin de farmecul lor!

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *