De ce femeile adora filmele lacrimogene?

Filmele lacrimogene sunt printre preferatele femeilor de pretutindeni, asa cum bine stii. Sigur ti s-a intamplat si tie sa plangi la un film de dragoste. Sau sa tanjesti sa vezi unul, alaturi de prietenele tale. Parca te fac sa te simti mai bine si sa traiesti emotia pana la capat.

Este bine sa ne uitam la astfel de programe? Sau filmele lacrimogene nu sunt indicate pentru psihic? Ei bine, cercetatorii sunt de parere ca este bine sa avem grija asupra caror evenimente ne focusam, in general. In special ca mintea noastra este mult mai sensibila decat pare.

Suntem fiinte empatice, asa ca traim alaturi de protagonistii povestilor pe care le vedem. Desigur ca uneori ne lasam mult prea mult influentati de ceea ce traiesc ceilalti. Si incepem sa facem scenarii in mintea noastra. De asemenea, fara sa vrem traim prin acele povesti si nu este neaparat bine.

Filmele lacrimogene – de ce ne plac si cum ne influenteaza?

Daca si tu esti una dintre femeile care plange la filme, s-ar putea sa nu fie deloc ceva rau. Specialistii apreciaza ca cei care au o empatie mare pentru personajele dintr-o anumita poveste sunt mai echilibrati. In sensul ca acestia pot face fata mai bine presiunii si emotiilor de tot felul, spre deosebire de cei care nu impartasesc empatia.

Intr-un film poti experimenta tristetea, durerea, fericirea si bucuria. Daca vei sti cum sa te expui acestor sentimente, va fi mult mai usor in viata reala. Pentru cei empatici va fi mai simplu sa gestioneze situatiile similare si in viata de zi cu zi.

Vor lua decizii mai bune si mai intelepte, spre deosebire de cei care au o dificultate in a fi empatici. Vor intelege mult mai bine emotiile celorlalti si vor sti ce atitudine sa adopte si in situatiile de viata mai dificile.

Ne plac pentru ca, odata impartasite acele emotii se transforma in ceva pozitiv. Indiferent daca este vorba despre un eveniment trist din film, observa cercetatorii din SUA. Asa ca femeile care se uita la filme impreuna si vorbesc despre ceea ce simt tind sa fie mai echilibrate si sa-si inteleaga mai bine emotiile.

Filmele lacrimogene si oxitocina

In momentul in care ne uitam la filme care ne impacteaza, creierul va elibera oxitocina, un hormon foarte deosebit. Acesta incurajeaza o stare de incredere de sine si iubire, remarca cercetatorii. Hormonul se elibereaza in cantitati mari in special in timpul nasterii. Tocmai de aceea mamele sunt de multe ori mult mai emotive, cum probabil ai observat.

Femeile au tendinta de a avea o reactie mult mai puternica decat barbatii atunci cand vizioneaza un film in care se prezinta o gama larga de emotii. Studiul a avut in vedere femei intre 20 si 33 de ani, carora li s-au aratat mai multe imagini cu impact puternic emotional.

Specialistii americani au observat ca, atunci cand femeile se uita impreuna la filme, faceau fata mai bine emotiilor. De asemenea, aveau capacitatea de a trece peste momentele triste si a le transforma in ceva pozitiv. Asa ca este cea mai buna idee sa te uiti la filme cu prietenele, indiferent de natura acestora.

Testele RMN realizate de cercetatori au aratat ca femeile faceau mult mai bine fata impreuna. Asa ca nu uita sa iti chemi mai des prietenele la film. Si, cine stie, poate iti vei convinge si partenerul de viata sa vizioneze mai des filme considerate „siropoase”. S-ar putea sa fie cea mai buna idee…Vizionare placuta!

Rontaitul intre mese – ce sa alegi?

Opteaza pentru chipsuri din orez. Vei ramane uimita sa vezi cat de gustoase sunt. In special cele cu arome. Si nu sunt nici pe departe atat de “bogate” in chimicale precum cele obisnuite.

Sunt bune si pentru copii, iar chipsurile de orez cu sare sunt chiar gustarea ideala. Merg bine si cu un pahar de vin alb. Apropo, opteaza mai des pentru un pahar de vin, chiar daca berea iti place mai mult. Vei scadea considerabil numarul de calorii asa. Plus ca un vin de tara este mult mai sanatos si poate fi foarte racoritor, cu putina apa minerala…ce sa alegi? Mai multe detalii aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *