Caderea parului si cum poate fi prevenita

Caderea parului poate afecta intreaga suprafata a corpului, avand fie un caracter temporar, fie unul permanent. Cauzele acestei probleme medicale sunt asociate unor factori precum: ereditatea, schimbarile hormonale, procesul de imbatranire sau o serie de afectiuni.

Caderea parului de pe suprafata scalpului poate fi identificata la orice persoana, insa in cazul barbatilor, alopecia este mult mai frecventa decat in cazul femeilor. Elementele de natura ereditara, legate de varsta, reprezinta principalul factor declansator al acesteia.

Pentru a beneficia de un tratament eficient impotriva caderii parului, este esential sa intelegi ca vizita la medicul dermatolog reprezinta singura varianta de abordare a acestei probleme medicale. Mai multe despre acest topic, in randurile de mai jos:

Semne frecvente ale caderii parului

De cele mai multe ori, caderea parului (alopecia) se poate manifesta astfel:

Subtierea progresiva a firelor de par de pe scalp. Este o manifestare frecventa a caderii parului, declansandu-se odata cu inaintarea in varsta. In cazul barbatilor, se mai poate observa si retragerea liniei parului.

Zone de calvitie circulare sau neuniforme. Se poate observa la unii pacienti caderea parului sub forma unor petice, pe suprafata scalpului, in barba sau in sprancene. Aparitia acestora poate fi precedata de mancarimi sau o senzatie de durere.

Pierderea brusca a parului. Ca urmare a unui soc emotional sau fizic puternic, se poate observa o astfel de cadere a parului. Ghemotoace de par pot ramane in pieptene si in sita de la cada sau dus, in urma spalarii. De asemenea, se pot desprinde de suprafata scalpului chiar si dupa o tragere delicata a parului. De obicei, aceasta forma de alopecie este temporara si este bine sa consulti un medic, vezi mai multe detalii pe Mediafax.

Matreata si caderea parului – vindeca problema in mod natural

Suc de ceapa – acesta este un antifungic incredibil si poate trata cu usurinta problema matretii. Este foarte bun si impotriva caderii parului. Pune masti cu acest suc si asteapta pret de 25 minute sa actioneze. Stim ca mirosul este neplacut, dar vei rezolva o problema importanta.

Pasta de usturoi aplicata la radacina est alt remediu foarte bun, dar…mirositor! Aceasta pasta poate fi obtinuta prin amestecarea sa in blender, cu putina apa. Se va obtine o pasta omogena si se va aplica la fel ca si sucul de ceapa…mai multe leacuri pentru caderea parului >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *