Un trup mai sanatos, in 14 zile. Care este secretul?

Un trup mai sanatos si zvelt poate fi obtinut printr-un mod de viata corespunzator. Probabil ca te intrebi ce inseamna acest lucru, asa ca in cele ce urmeaza iti vom detalia ce poti face.

Multa lume nu intelege importanta colosala pe care o poate avea dieta in viata noastra. Desi sunt nenumarate studii, publicatii si carti in acest sens, oamenii nu urmeaza regulile de „aur” pentru un trup mai sanatos.

Desigur ca probabil stii despre ce este vorba deja, avand in vedere ca mass-media promoveaza aceste principii de ceva timp incoace. Dar iti vom reimprospata memoria, pentru a te bucura din plin de o sanatate de fier si un corp mai zvelt. Esti gata sa incepem?

Un trup mai sanatos, in 14 zile – cum vei proceda?

Daca si tu vrei sa te bucuri de o silueta de vis, incearca sa urmezi cat mai multe dintre sfaturile de mai jos:

Bea apa din plin. Un lucru simplu, dar pe care foarte multi l-au uitat. Nu fi si tu una dintre aceste persoane, in special ca este atat de usor sa iei aceasta decizie.

Asa ca incepe ziua cu un pahar mare de apa plata, chiar doua, daca poti. Vei observa ca tranzitul intestinal va functiona mai bine datorita acestei mici schimbari. De asemenea, pentru buna functionare a digestiei bea un pahar de apa plata si inainte cu 30 de minute de mesele principale. Apa se bea inainte, NU in timpul mesei, altfel risti sa dereglezi procesele gastrice.

Mananca fructe si legume crude. Antioxidantii, vitaminele, nutrientii si mineralele conferite de cruditati nu pot fi egalate de nimic! Incearca sa mananci fructe la micul dejun si inainte de pranz. De asemenea, adauga o salata verde (sau cu rosii, castraveti, ardei, etc) la fiecare masa. Nu te mai crampona de faptul ca „nu se potriveste”. Chiar si o portie de paste se poate servi alaturi de o salata iceberg.

Nu lasa limitarile sa te dea inapoi de la a consuma cat mai multe alimente crude.

Un trup mai sanatos, in 14 zile – tu ai facut sport astazi?

Sportul si miscarea, in general, ar trebui sa fie printre activitatile favorite ale oricarui om. Nu de alta, dar exercitiile fizice au un impact urias asupra starii noastre de bine.

De asemenea, ca regula generala este necesar sa faci in jur de 150 de minute de sport intens sau moderat in fiecare saptamana. Poti face si mai putin, atat timp cat practici o activitate foarte intensa. Dar de cele mai multe ori majoritatea oamenilor chiar au nevoie de cele 150 de minute sau chiar mai mult.

Ar fi bine sa ajungi la 200 de minute saptamanal, in special daca vrei ca trupul tau sa fie unul tonifiat si sanatos.

Mergi mai des pe jos, lasa masina acasa si mergi 1-2 kilometri per pedes. Vei observa efectele in timp. Nu uita ca sedentarismul este una dintre principalele cauze ale bolilor cronice. Poate ca pare greu de crezut, dar studiile vorbesc de la sine.

Evident ca aceste 150 de minute trebuie acumulate de-a lungul a mai multor zile...mai multe despre activitatile sportive aici >>>

Un trup mai sanatos, in 14 zile. Bucura-te de viata!

Starea de spirit este fundamentala sanatatii noastre. Iar oamenii de stiinta sustin acest aspect. S-a demonstrat ca cei care gandesc pozitiv, nu se lasa acaparati de stres si se bucura de momente libere sunt mult mai sanatosi.

De asemenea, nenumarate teste arata ca bolile cronice, precum cancerul sau diabetul nu pot supravietui intr-un corp echilibrat. Asa ca nu nega importanta plimbarilor lungi, a alergatului, Pilates, mers pe bicicleta si orice alta activitate similara.

De asemenea, incearca meditatia, yoga, tai chi sau orice alt demers spiritual, vei remarca importanta colosala pe care o vor avea asupra psihicului.

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *