Gustari de POST sub 100 de calorii


Ce ar fi sa incerci si tu aceste gustari de post sub 100 de calorii? In special ca aceste mancaruri te vor surprinde prin savoarea lor unica. Ce poti sa mananci in aceasta perioada, in special intre mese?

Ei bine, vei ramane uimita sa vezi ce varietate de gustari de post sub 100 de calorii exista. Nu de alta, dar sigur ai auzit si tu de acel mit care sustine sus si tare ca nu poti sa mananci sanatos in perioada de post. Adica multi cred ca te vei ingrasa in acest rastimp, dar nu acesta este cazul.

Nu uita sa servesti acesta alimente pe care urmeaza sa ti le prezentam atunci cand iti este foame, dar nu este inca ora mesei. Este foarte important sa ne bucuram de gustari, indiferent ca tinem post, suntem la dieta sau pur si simplu vrem sa fim sanatosi. In acest mod ne vom mentine in forma si vom reusi sa nu mancam prea mult la masa de seara, de exemplu.

Haide sa vedem impreuna despre ce este vorba.


Gustari de POST sub 100 de calorii – capsune sau floricele?


Ce ti-ai dori sa mananci intre mese, astazi? Ca sa stii la ce ne referim, o cana de capsune are in jur de 40 de calorii! Asa ca poti manca si 2 cani pline cu aceste fructe minunate si tot nu vei ajunge la 100 de calorii. Profita de sezonul cald si bucura-te de aceste fructe care abunda in vitamina C, fibre si nutrienti.


Floricele de porumb, cele facute de tine in casa, sunt iarasi o alegere minunata. De ce? Pentru ca 3 cani pline cu floricele gata facute nu au mai mult de 100 de calorii. Atentie, am zis popcorn facut in casa, nu ne referim la cel cumparat din comert, destinat pentru cuptorul cu microunde. Acelea au mult ulei, sare si alte arome, care transforma aceasta gustare simpla intr-o adevarata bomba calorica.


Cateva cubulete de ciocolata neagra (2-3) sunt iarasi o alegere demna de apreciat. Ciocolata neagra sustine activitatea creierului si te ajuta sa ai mai multa energie. Opteaza pentru una dintre aceste gustari si te vei bucura sa ai parte de un desert sanatos. Apropo, atunci cand cumperi ciocolata neagra asigura-te ca achizitionezi ceva calitativ, fara zahar sau alte arome.


Gustari de POST sub 100 de calorii – afine sau iaurt vegetal?


Iaurtul vegetal cu fructe sau simplu reprezinta o alternativa minunata la cele traditionale. Cum sa nu te bucuri de o asemenea gustare, in special ca au un gust foarte similar cu cele din lapte? Opteaza mai des pentru un pahar de lapte de soia, orez sau ovaz. De asemenea, un iaurt din soia sau cocos poate fi perfect inainte de masa de pranz. Exista multe firme care produc astfel de produse, asa ca trebuie doar sa studiezi ofertele marilor magazine.

Un astfel de iaurt are, in medie, in jur de 90 de calorii, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji pentru silueta.

Despre afine am discutat deseori, dar vrem sa-ti reamintim ca sunt minunate pentru sanatate. In special daca consumi o ceasca plina cu afine, inainte de masa de pranz. Au in jur de 80 de calorii, dar vei avea parte de antioxidanti, vitamine si minerale din belsug.

Douazeci de boabe de fistic sau migdale. Daca ti-e pofta de ceva putin sarat fisticul este minunat. La fel si migdalele, ti le recomandam pe cele rumenite la cuptor si date prin sare de mare (sau deloc) pentru a avea parte de o gustare minunata si sanatoasa.


Nu uita de smoothie-uri, caju, nuci romanesti, morcovi, ridichi, zmeura, mere, etc si acestea sunt gustari perfecte in timpul postului. Iar numarul de calorii nu reprezinta o problema, pentru ca este unul scazut!


Gustari sanatoase cu humus – varianta cu ciuperci sau cea cu pesto?!


Stai linistita ca nu trebuie sa prepari totul, doar daca iti doresti. In ziua de astazi exista atat de multe variante ale sosului pesto sau ale humusului, incat nu este o problema daca nu ai chef sa prepari totul de la 0. Desigur, iti recomandam sa alegi un humus gustos, cu cat mai putine adaosuri si arome. Acela va fi baza noastra astazi.

Varianta 1. O felie de paine integrala unsa cu un strat generos de humus, vei pune deasupra cateva ciuperci rumenite pe gratar (sau calite un pic in ulei de masline) si ierburi aromatice (la alegere). Deja suna bine, nu-i asa? Stim ca aceasta prima varianta te va incanta, in special ca poate deveni o gustare sau chiar o cina lejera si gustoasa…vezi mai multe gustari aici >>>

5/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *