Fructe care contin proteine

Despre fructele care contin proteine nu am discutat prea multe, pana acum. Desigur ca stim cu totii ca bananele au in compozitie proteine, dar care sunt restul fructelor care contin astfel de nutrienti?

Ei bine, ne-am hotarat sa facem o lista cu acele fructe care contin proteine, ca tu sa stii ce sa mananci la gustare. Nu de alta, dar proteinele sunt esentiale chiar si pentru cele care vor sa slabeasca.

Da, ai citit bine, pentru a slabi ai nevoie de proteine, organismul trebuie sa fie asigurat din punct de vedere nutritiv. Asa ca infometarea sau evitarea carbohidratilor nu va face neaparat diferenta, in ceea ce priveste procesul de slabire.

Asa ca haide sa vedem impreuna ce este recomandat sa consumi, daca vrei sa asiguri necesarul nutritional.

Fructe care contin proteine – avocado sau smochine

Da, avocado este un fruct, la fel ca si rosiile. Pentru a avea parte de proteinele si grasimile vegetale necesare, este indicat sa consumi avocado chiar si zilnic. Jumatate de avocado la micul dejun, alaturi de 2 felii de paine integrala si o salata de rosii pot face minuni, asa ca nu il evita.

Conform cercetatorilor americani, un avocado contine:

– 22,5 grame de grasime

– 3 grame de carbohidrati

– mai putin de un gram de fructoza, per portie

Faptul ca este atat de sarac in fructoza, il face sa fie mult mai indicat decat fructele.

Avocado mai are in compozitie: fibre, potasiu, vitamina E, vitamina B si acid folic. Este demn de precizat si ca are in compozitie fibre si nutrienti esentiali, asa ca te pot ajuta sa iti fortifici organismul. De asemenea, nu vei mai avea probleme cu digestia.

Smochinele contin multe vitamine si minerale, dar si proteine. Este vorba despre vitaminele A, E si K, calciu, fier, cupru, magneziu. Au un numar ridicat de calorii, aproximativ 250 la suta de grame, asa ca este bine sa nu exagerezi. Au rolul de a combate anemiile, asteniile, intarind sistemul imunitar, in momente cheie si sustin activitatea fizica, fortificand organismul.

De asemenea, te ajuta sa elimini toxinele, asa ca promoveaza sanatatea colonului si au un continut ridicat de calciu, asa ca previn osteoporoza, sustinand sanatatea oaselor.

Fructe care contin proteine. Mure, caise si banane

Chiar si murele au in compozitie proteine, desi pare neasteptat. Ca sa nu mai zicem ca sunt o sursa excelenta de resveratrol, antioxidanti si vitamina C. Asa ca nu uita ca o portie de mure contine in jur de 2 grame de proteine, in caz ca vrei sa stii exact cat sa consumi.

Caisele, prezente mai mult vara in tara noastra, ar trebui consumate in acea perioada, cu precadere. Sunt o sursa extraordinara de antioxidanti. Asa ca sistemul tau imunitar ti-ar multumi, daca ar putea. Va fi intens fortificat, iar nutrientii din caise imbunatatesc si activitatea creiului. Contin si vitamina C.

Sa mai spunem ca au si proteine in compozitie? Probabil ti-ai dat deja seama.

Bananele sunt un exemplu clasic de fructe cu proteine. Dar o sa-ti reamintim ca au in compozitie si potasiu, cupru, magneziu si mangan. De asemenea, sunt o sursa importanta de vitamina B6 si C, asa ca nu ezita sa mananci banane mai des.

4.93/5 (14)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *