Retete cu smochine – minunate pentru sanatate si dieta

Poate ca nu te-ai gandit sa incerci retete cu smochine si inca pare ceva ciudat, mai ales daca este sa aducem in discutie smochinele proaspete. Au inceput sa se gaseasca si pe la noi, asa ca nu ar fi rau sa incerci cateva retete simpliste. Adica nu va fi nevoie sa gatesti efectiv, ci doar sa faci cateva combinatii inteligente.

Dar in primul rand, haide sa ne reamintim cateva beneficii ale acestor fructe exotice despre care am mai vorbit. Beneficiile smochinelor – de ce sa le consumi

– contin fibre si nutrienti esentiali, asa ca te pot ajuta sa iti fortifici organismul. De asemenea, nu vei mai avea probleme cu digestia

– contin multe vitamine si minerale. Este vorba despre vitaminele A, E si K, calciu, fier, cupru, magneziu. Au un numar ridicat de calorii, aproximativ 250 la suta de grame, asa ca este bine sa nu exagerezi

– au rolul de a combate anemiile, asteniile, intarind sistemul imunitar, in momente cheie…mai multe despre aceste beneficii aici >>>

Iar daca ai probleme cu somnul ai un motiv in plus pentru a incerca aceste retete cu smochine. De ce? Pentru ca aceste fructe contin triptofan, o substanta care te va ajuta sa dormi mai bine.

Retete cu smochine – pentru ca previn cancerul si favorizeaza dietele de slabire

Fiind alcaline, regleaza starea bazica a organismului si previn cancerul. Mai ales ca au in compozitie inclusiv polifenoli si flavonoizi. Avand in vedere ca sunt gustoase si satioase, te pot scapa rapid de senzatia de foame. Asa ca una-doua smochine sunt perfecte inainte de masa. Au in compozitie si calciu, asa ca previn cu succes bolile specifice acestei deficiente.

Plus ca ajuta copiii care se afla in perioada de crestere sa aiba o dezvoltare cat mai armonioasa. Sunt super gustoase si pot constitui un desert pe cinste!

Haide sa descoperim impreuna o reteta interesanta cu smochine, care poate constitui un mic dejun minunat:

Ingrediente:

  • un iaurt grecesc mic
  • 4 smochine (3 crude)
  • o lingurita de miere sau sirop de artar
  • zmeura sau afine
  • scortisoara

Mod de preparare

Se vor amesteca toate ingredientele intr-un bol si se va servi imediat. Iti poti imagina ca va fi o gustare sau o prima masa excelente. Vei avea parte si de un gust dulce si savuros, dar si de multi nutrienti si vitamine.

Retete cu smochine – smoothie pentru un inceput senzational

Incepe ziua cu un smoothie, le vei adora. Iar daca nu esti obisnuita sa incepi sa mananci de dimineata, crede-ne pe cuvant ca iti vei schimba opinia rapid. Vei avea o viata mai sanatoasa si mai plina de vitamine, dar si energie!

Smoothie cu smochine, banane si mango

Ingrediente

  • 2 smochine proaspete
  • un mango bine copt
  • o banana
  • apa plata ( 1/2 cana)

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele in blender si se amesteca pana obtii o pasta omogena. Va fi o gustare delicioasa pe care o poti lua la serviciu sau le-o poti oferi celor mici, pentru a savura ceva sanatos. In special ca micutii sunt tentati sa consume tot felul de sucuri nocive, ofera-le o alternativa sanatoasa si gustoasa.

Salata de fructe cu smochine sau branza de capra in combinatie cu smochinele sunt alte retete simpliste si minunate. Le poti savura si ca atare si crede-ne pe cuvant, este cea mai buna idee! Nu uita sa mananci cat mai des fructe si legume proaspete si neprocesate, iti va schimba viata in bine.

3/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *