Reguli de baza si sfaturi pentru maini frumoase si sanatoase

Mainile trebuie sa beneficieze de o atentie crescuta, deoarece le folosesti extrem de mult, zi de zi. Este important sa le ingrijesti in mod corespunzator. In continuare, iti prezentam care sunt regulile de baza si iti oferim sfaturi despre cum poti avea mainile frumoase si sanatoase.


Utilizeaza produse speciale
Exista atat de multe produse pe piata, dar este indicat ca pentru maini sa folosesti unele specifice. Apeleaza la produse dedicate ingrijirii mainilor, deoarece sunt create pentru piela din aceasta zona. Fie ca apelezi la creme hidratante, geluri, exfolianti sau alte astfel de produse, trebuie sa precizeze pe ambalaj ca sunt pentru maini. Alege-le pe cele adecvate tipului tau de piele.


Foloseste cat mai putina apa fierbinte
Pentru ca mainile sa se mentina intr-o stare optima o perioada cat mai indelungata, limiteaza, pe cat posibil, timpul in care tii mainile in apa fierbinte. Aceasta provoaca uscarea excesiva si poate distruge manichiura, in cazul in care ai folosit oja sau lac de unghii. Se recomanda sa utilizezi apa calda.


Evita sapunurile si detergentii cu formule puternice
Nu folosi direct pe maini sapunuri sau detergenti care au formule puternice de indepartare a impuritatilor ori a grasimii. Pentru a iti proteja pielea, alege produse de curatare create din ingrediente blande, de preferinta organice, care ofera protectie mainilor.


Intretine-ti manichiura
Unghiile ingrijite vor oferi un plus de eleganta mainilor. Intretine-ti manichiura sau mergi cu regularitate, de exemplu, o data pe saptamana sau o data la doua saptamani, la un specialist pentru acest lucru. Este un obicei sanatos, ce aduce beneficii unghiilor si mainilor.


Aplica uleiuri pe cuticule

Din rutina de ingrijire nu ar trebui sa lipseasca uleiurile pe care sa le aplici pe cuticule. De pilda, cel de ricin sau vitamina E in varianta uleioasa sunt alegeri adecvate pentru a inmuia cuticulele si a le face usor de impins. Este important sa nu le tai, intrucat ele au rolul de a proteja unghiile. Aplica un astfel de ulei dupa dus si inainte de a merge la culcare.


Foloseste un produs cu SPF
Inainte de a te expune in aer liber, aplica pe maini o crema sau o lotiune care contine factor de protectie de cel putin 15. Se recomanda sa procedezi in acest mod indiferent de anotimp, pentru a oferi mainilor tale o bariera impotriva razelor UV si a deshidratarii.


Apeleaza la manusi
Cele menajere trebuie sa fie nelipsite oricand utilizezi produse cu formule dure, cum sunt cele destinate curateniei locuintei, substante chimice, dar si cand iti folosesti mainile la activitati solicitante, de exemplu, la gradinarit. De asemenea, si in sezonul rece este indicat sa porti manusi groase, pentru a te proteja impotriva temperaturilor scazute.


Utilizeaza produse antirid
Pe masura ce inaintezi in varsta, mainile sunt expuse ridurilor, din cauza faptului ca scade nivelul de elasticitate. Se recomanda utilizarea unor creme cu formule antirid pentru maini, care au rol in cresterea nivelului de elasticitate.


Adopta o dieta echilibrata
Alimentatia joaca un rol important atat pentru starea generala de sanatate, cat si pentru cea a mainilor. Este indicat sa mizezi pe alimente ce contin o cantitate crescuta de vitamina C, gama vitaminelor B, proteine si minerale precum calciul si zincul.

Daca observi ca mainile tale sunt iritate, rosii, inflamate sau descuamate, iar senzatiile nu se amelioreaza in urma rutinei zilnice de ingrijire, mergi la un consult dermatologic. Numai un specialist poate constata cu exactitate care abordare este mai potrivita pentru tine.

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *