Imbratisarea copilului – de ce sa o faci mai des?

Imbratisarea copilului poate fi una dintre cele mai sanatoase practici, pentru tine si copilul tau. Asa ca astazi vom discuta pe indelete despre beneficiile acestui obicei atat de bun. Poate ca ai mai auzit ca imbratisarile fac minuni si ca este indicat sa le oferim celor dragi cat mai des. Asa este! Iar astazi vei afla mai multe despre descoperirile cele mai recente ale cercetatorilor.

Indiferent ca suntem fericiti, tristi, ingrijorati sau putin suparati, o imbratisare merge perfect. In orice moment al zilei, iar daca vine din partea persoanelor iubite, efectul este si mai mare.

Asa ca iti poti da seama ca imbratisarea copilului este cea mai buna idee pe care o poti avea. Nu te „zgarci” cu dragalaseniile, sa iti arati sentimentele este cea mai buna idee. In special cand ai micuti in preajma ta. De asemenea imbratisarile ar trebui sa fie frecvente si in cuplu, asa ca nu le neglija.

Nu uita ca micutii imita comportamentul parintilor, asa ca fii sigura ca le arati iubire si intelegere.

Imbratisarea copilului – cat mai frecventa, cat mai eficienta!

Si pentru a intelege mai bine de ce ar fi indicat sa fii mai dragastoasa cu cei mici (si nu doar cu ei), dorim sa iti prezentam cateva beneficii reale ale imbratisarilor. Iar acestea sunt evidentiate de cercetatori, care au remarcat efectele pozitive ale acestora.

Imbratisarea copilului – la ce ajuta?

Copilul se va dezvolta mai bine. Da, o stare de bine si multa iubire contribuie la buna dezvoltare a copilului. Sunt studii in domeniu care arata ca, daca cei mici sunt privati de dragoste si gesturi de tandrete cresc mai greu! Chiar daca sunt hraniti bine si curati. Oxitocina este hormonul iubirii si are un impact covarsitor asupra sanatatii si dezvoltarii micutului.

Stimuleaza inteligenta. Si nu este nicio „vrajeala”, stimulii senzoriali sunt foarte importanti in buna dezvoltare a bebelusului. Iar daca acestia nu prea sunt atinsi sau tinuti in brate, nici creierul lor nu se va dezvolta foarte bine. Acest lucru se petrece in orfelinate, iar faptele si consecintele vorbesc de la sine…

De ce sa tinem bebelusul in brate? Are multe efecte POZITIVE!

De ce sa tinem bebelusul in brate? Este o idee buna ca cei mici sa fie tinuti in brate cat mai des sau mai degraba este in detrimentul acestora? Despre toate acestea vom discuta astazi si vei intelege mai bine necesitatile bebelusului tau.

Este un fapt binecunoscut ca dragostea mamei poate face minuni pentru pruncul sau, iar cel mic raspunde la aceasta iubire imediat dupa nastere. Primul lucru pe care il face un nou-nascut este sa planga dupa mama sa, uitandu-se imediat in jurul sau pentru a o cauta cu privirea…mai multe despre evolutia bebelusilor aici >>>

Un studiu arata ca orfanii care primesc atentie si dragoste pret de 15 minute pe zi, timp de 2 luni, incep sa fie mai inteligenti si sa se descurce mai usor la scoala!

Imbratisarea copilului si o stare de sanatate mai buna

Sistemul imunitar devine mai puternic. Iar aceasta nu poate fi decat o veste buna, avand in vedere ca afectiunile, ranile, etc se vor vindeca mai repede. Exact ce vrei, in special cand ai un copil mic. Este important ca imbratisarile sa nu fie doar de forma ci chiar sa emiti iubire in acele momente. S-ar putea sa te ajute si pe tine sa devii o persoana mai fericita si mai iubitoare.

O imbratisare il poate calma pe cel mic. Da, poate fi cea mai buna idee cand este in plina criza de plans, furie, nervi, etc. Asa ca nu te sfii sa-i arati iubire chiar si in acele momente, s-ar putea sa fie exact ce are nevoie. Un comportament urat nu trebuie neaparat tratat la fel. Uneori, o schimbare de atitudine poate face minuni, iar tu ii oferi un exemplu esential copilului tau. Si ce crezi? Va fi tentat sa iti imite gestul, asa ca este cea mai bune idee sa-i arati bunavointa, de cate ori ai ocazia.

Imbratisarile dese consolideaza legatura. Iar acest lucru se aplica in general tuturor relatiilor de iubire. Ne este mult prea teama, de multe ori, sa nu ne facem de ras, asa ca nu exprimam sentimentele si fizic. Cei care fac parte din generatiile anterioare cunosc foarte bine aceste aspecte. Invata-l pe cel mic ca emotiile sunt foarte puternice, iar iubirea este o reala forta in special atunci cand este manifestata.

Invata-l sa-si recunoasca sentimentele si sa se bucure in fiecare zi de iubirea ta, precum si a celorlalti. Vei creste un adult fericit si implinit, in acest fel.

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *