Consumul de ceai zilnic – de ce este recomandat?

Poate ca nu stiai, dar consumul de ceai zilnic este chiar o idee buna si te poate ajuta foarte mult. De ce? Ei bine, suntem pe cale sa iti prezentam cateva lucruri interesante, care au fost descoperite recent. Cercetatorii au remarcat ca oamenii care beau ceaiuri au tendinta de a fi mai inteligenti. Si mai bine organizati!

Asadar, consumul de ceai zilnic are capacitatea de a sustine o buna functionare a capacitatii cognitive, arata un nou studiu in domeniu.

Intrebarea este ce fel de ceaiuri ar trebui sa bem mai des? Care sunt cele mai indicate? Sunt unele mai eficiente decat altele? Despre toate acestea si multe altele vom discuta mai pe larg astazi.

Asa ca ar fi momentul sa afli mai multe despre ceaiuri si sa intelegi de ce nu doar cafeaua are capacitatea de a te ajuta. Studiul din Singapore a facut deja inconjurul lumii. Asa ca este momentul sa fii la curent cu cele mai noi descoperiri.

Consumul de ceai zilnic – cea mai buna idee!

Conform studiului mai sus citat, se pare ca un consum zilnic sau regulat de ceai duce la prevenirea degradarii premature a creierului. Asa ca este extrem de eficient, in aceste conditii. Intr-o lume care se confrunta cu tot mai multe cazuri de Alzheimer si dementa senila, ar fi cazul sa aflam mai multe despre cum functioneaza creierul.

Feng Lei, profesor in departamentul medicinei psihologice, de la Yong Loo Lin School of Medicine at the National University of Singapore relateaza:

„Am obtinut rezultate pozitive in ceea ce priveste consumul de ceai si structura creierului. In aceasta situatie am remarcat ca ceaiul are un rol protectiv si previne imbatranirea efectiva a creierului.”

Studii mai vechi au demonstrat ca consumul de ceai este benefic omului si sanatatii, iar efectele sunt nenumarate. Vorbim despre imbunatatirea starii de spirit si prevenirea bolilor cardiovasculare. Un studiu realizat in 2017 a aratat ca un consum zilnic de ceai reduce cu pana la 50% declinul cognitiv. Iar aceste vesti nu pot fi decat imbucuratoare.

Asadar, aceste descoperiri l-au facut pe profesul Feng si echipa sa sa continue sa studieze legatura directa dintre ceai si creierul uman.

Consumul de ceai zilnic – studiul a durat 3 ani

Si a implicat 36 de adulti de 60 de ani sau mai mult. Cercetatorii au adunat mai multe date esentiale despre sanatatea, modul de viata precum si psihicul persoanelor implicate. Persoanele mai varstnice au avut parte si de teste neuropsihologice si de rezonanta magnetica. Iar studiul s-a desfasurat pe perioada a 3 ani.

Dupa ce au fost comparate rezultatele, s-a observat ca capacitatile cognitive alte indivizilor care consumai ceai verde, ceai oolong sau ceai negru erau superioare. In urma chestionarilor, s-a constatat ca acestia beau ceaiuri de aproximativ 4 ori pe saptamana, in ultimii 25 de ani! Conexiunile de la nivelul creierului erau intr-o „forma” mai buna si functionau mai bine.

” Este la fel ca in cazul traficului, daca doriti o analogie. Cand exista tot felul de drumuri, cu cat sunt mai bine organizate, cu cat miscarile masinilor si pasagerilor sunt mai eficiente si lucrurile merg mai bine. Similar, cand conexiunile de la nivelul creierului sunt mai bine structurate, procesul de informare poate fi mult mai eficient,” explica Feng.

Profesorul a mai atras atentia asupra faptului ca nu este primul studiu care arata ca functia cognitiva functioneaza mai bine in cazul celor care beau ceai. Iar recent s-a confirmat faptul ca legaturile creierului sunt protejate in acest mod.

Acum, cercetatorii incearca sa afle mai multe despre componentele ceaiului care duc la aceste rezultate favorabile. Acestia vor sa descopere mai multe si despre conexiunea dintre memorie si buna functionare si structurare a activitatii creierului.

Ceaiul miraculos cu scortisoara – la ce ajuta?

Despre faptul ca exista multe alimente care te pot ajuta in varii situatii am mai discutat, iar ceaiul miraculos pe care ti-l prezentam nu face exceptie. Este vorba despre o bautura remarcabila care te va ajuta sa slabesti si sa elimini toxinele nedorite, asa ca stai pe aproape.

Nu de alta, dar sigur ca ceaiul miraculos va fi pe gustul tau, odata ce vei afla ce are la baza. Este vorba despre o bautura care contine suc de lamaie, otet si minunata scortisoara…vezi mai multe despre ceaiul miraculos cu scortisoara aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *