Dieta desteapta. Cum poti slabi inteligent si sanatos?

Dieta desteapta te va incanta si cu siguranta va fi pe placul tau. Mai ales ca principiile pe care le enunta sunt mai mult decat eficiente. Vorbim despre un mod de viata sanatos, in care procesul de slabire va veni de la sine, atunci cand este cazul. Pentru ca de multe ori dorim sa slabim, desi nu ar trebui neaparat.

Ideea nu este sa fii foarte slaba, ci sanatoasa si armonioasa. Iar dieta desteapta promoveaza aceste idei, care cu siguranta te vor incanta. In special daca ti-ai propus sa traiesti mai sanatos si doresti sa lasi procesul de slabire sa se petreaca de la sine.

Intr-o lume in care mancarea nesanatoasa domneste, iar oamenii sunt tot mai tentati sa manance din belsug, aceasta schimbare este binevenita. Nu zice nimeni ca nu ar trebui sa mananci un pranz imbelsugat. Dar ar fi indicat ca aceste intamplari sa se petreaca mai mult in weekend. Sau la o ocazie speciala.

Mai tii minte in copilarie, cand mancarea era mai deosebita doar duminica? In rest mancam mai multe leguminoase, salate si muuult mai putina carne. Ei bine, era cea mai buna idee, avand in vedere ca in acest fel poti ajunge sa ai grija mai mare de sanatatea ta. Care are nevoie foarte mare de fructe si legume, cruditati si mai putina carne.

Dieta desteapta – ce sa mananci pentru a fi supla si sanatoasa?

Multe fructe si legume. Stim ca ai mai auzit aceasta sugestie, dar chiar nu se pot produce minuni altfel. Incepe sa mananci cate un fruct inainte de masa. De asemenea, adauga o salata de cruditati la fiecare masa. Asigura-te ca le variezi, adica prepara salata de rosii si castraveti, data viitoare o salata verde, alta data salata de varza, etc. Dar fa asta, cu siguranta va stimula metabolismul, iar tu vei avea parte de vitamine si minerale din belsug.

Si nu-ti bate capul, chiar daca nu sunt legume ecologice, tot isi vor face efectul si vor sustine o stare de sanatate mai buna. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca legumele si fructele au o inteligenta nativa, care le face sa fie imune in fata anumitor chimicale.

Asa ca mananca zilnic fructe si legume de sezon si observa cum silueta ta se schimba. La fel si starea de sanatate, dar si cea de spirit!

Combinatii inteligente. Va reamintim ca o friptura de curcan merge de minune cu putin broccoli si parmezan ras deasupra. Lasa la o parte cartofii si incearca si alte garnituri. Nu uita de conopida, quinoa, orez brun, zucchini sau dovlecei, legume congelate (daca nu ai timp). Asa ca variante exista. Mai putine paste si orez alb, acestea favorizeaza procesul de ingrasare si inflamatiile din corp. In dieta desteapta vei consuma doar alimente integrale, asa ca nu uita acest aspect, inclusiv cand cumperi paine.

Sucuri si smoothie-uri de dimineata. Mai ales daca nu esti genul care mananca la prima ora. In acest fel, vei putea sa ai parte de nutrienti si energie. Desigur ca te vei simti mult mai bine in acest context, iar starea ta de sanatate se va imbunatati. La fel si digestia si procesele metabolice. Asa ca sigur vei slabi de la sine, fara prea mari eforturi. O portie de cereale integrale cu fructe este alta idee minunata pentru a incepe ziua cu dreptul.

Dieta desteapta – mai putina carne si lactate!

Mai putine zile cu carne. Sau lactate, crede-ne pe cuvant, postul ortodox este minunat pentru sanatate. In special daca te decizi sa mananci sanatos in aceste zile. Adica mancaruri pe baza de leguminoase, paine integrala, salate si cruditati, cereale cu fructe, etc. Nu manca doar fasole batuta si zacusca, asa cum obisnuiesc romanii. Iar apoi se mira ca s-au ingrasat in perioada postului!

La ce trebuie sa renunti in dieta desteapta:

  • fara alimente de tip fast-food sau semipreparate
  • dulciuri procesate cu mult zahar alb si E-uri
  • prajeli
  • sucuri carbogazoase
  • fainoase
  • alcool

Tine aceste restrictii macar 2-3 saptamani si vei asista la o adevarata minune. Trupul tau va incepe sa arate tot mai bine, iar tu vei fi mai energica ca oricand! Dar nu din prima, ci dupa cateva zile, cand te vei obisnui deja cu dieta si noul regim de viata sanatos.

Vei slabi lejer 4-5 kilograme, poate si mai mult. Nu uita sa mananci ultima masa la ora 19, sa faci sport si sa nu te lasi tentata de alimentele nesanatoase.

4.9/5 (39)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *