Gustari sanatoase cu humus

Daca si tu esti fanul acestui preparat libanez, atunci este momentul sa descoperi mai multe gustari grozave cu humus. Dupa cum stii, humusul este un fel de „fasole batuta”, dar mult mai diafana.

Asa ca mai mult ca sigur vei adora varietatea existenta, in special daca esti un fan al bucatariei libaneze. In ultimii ani, retetele lor au cucerit Romania, tocmai de aceea este momentul sa incerci si tu aceste gustari sanatoase cu humus.

Nu-ti face griji, sunt usor de preparat, gustoase si s-ar putea sa te surprinda intr-un mod placut, in special ca unele combinatii nu sunt deloc asteptate.

Haide sa „gatim” rapid si usor, folosindu-ne de aceste idei creative.

Gustari sanatoase cu humus – varianta cu ciuperci sau cea cu pesto?!

Stai linistita ca nu trebuie sa prepari totul, doar daca iti doresti. In ziua de astazi exista atat de multe variante ale sosului pesto sau ale humusului, incat nu este o problema daca nu ai chef sa prepari totul de la 0. Desigur, iti recomandam sa alegi un humus gustos, cu cat mai putine adaosuri si arome. Acela va fi baza noastra astazi.

Varianta 1. O felie de paine integrala unsa cu un strat generos de humus, vei pune deasupra cateva ciuperci rumenite pe gratar (sau calite un pic in ulei de masline) si ierburi aromatice (la alegere). Deja suna bine, nu-i asa? Stim ca aceasta prima varianta te va incanta, in special ca poate deveni o gustare sau chiar o cina lejera si gustoasa.

Iti recomandam sa rumenesti ciupercile in putin unt sau ghee, daca vrei o aroma aparte, vei adora aceasta maniera de a te bucura de humus.

Varianta 2. O felie de paine integrala, unsa cu putin pesto cu busuioc, humus, si deasupra cateva felii de rosii. Cu siguranta iti va placea aroma acestor gusturi unice si intense.

Gustari sanatoase cu humus – cu ardei copti sau rodie?

Varianta 3. Iti recomandam sa incerci si varianta cu zatar (condiment) si ardei copti. Asa ca prajeste o felie de paine integrala, adauga un strat sanatos de humus, presara zatar si cateva felii de ardei copt. Aceasta gustare este una dintre cele mai reusite, avand in vedere ca aroma de ardei va conferi un gust aparte.

Este unul dintre aperitivele pe care il poti servi si atunci cand ai musafiri, cu siguranta vei avea succes!

Varianta 4. O felie de paine integrala unsa cu humus si garnisita cu samburi de rodie. Poate ca nu te asteptai, dar merge de minune cu humus si cu salata de vinete. Poti folosi acest amestec si pentru a face wrap-uri cu legume absolut delicioase, in special acum, in perioada postului.

Care gustare cu humus te atrage cel mai mult?

Omleta de post, fara oua, fara niciun fel de ingredient de origine animala!

Poate ca ai mai auzit de omleta realizata din tofu, dar nu stiai exact ce presupune. Astazi vei descoperi cum sa prepari o omleta din acest ingredient atat de versatil.

Despre tofu am mai vorbit, dar iti reamintim ca o suta de grame de tofu are doar 76 de calorii. Asa ca poti adauga in voie in preparatele tale acest aliment…iata continuarea retetei >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *