Obiceiuri mici care fac diferenta in viata ta

Obiceiurile mici care fac diferenta sunt la indemana oricui. Nu vorbim despre ceva complicat, care nu ar putea fi dus la un bun final. Pur si simplu s-a constatat ca anumite rutine te pot ajuta sa ai o viata mult mai frumoasa.

Si nu este nimic iesit din comun ceea ce urmeaza sa iti sugeram. Este vorba despre a avea mai multa grija de tine, de a fi mai disciplinata si mai fericita. Suna ca un citat din filme? Ei bine, nu iti face griji pentru ca aceste sfaturi vin de la oamenii care apartin lumii reale. Care sunt acele obiceiuri mici care fac diferenta in viata ta?

Tocmai urmeaza sa afli si s-ar putea sa ramai uimita. Nu de alta, dar probabil ca ti se vor parea foarte simple aceste „misiuni” pe care ti le vom sugera. Oamenii fericiti au capacitatea de a se autoeduca, iar tu vei deveni una dintre aceste persoane.

Obiceiuri mici care fac diferenta – multumesc, multumesc si iarasi multumesc

Spune „multumesc” mai des. Tuturor celor care te ajuta, dar nu numai. Multumeste zilnic Divinului pentru tot ceea ce este bun in viata ta. Spune „multumesc” in gandul tau de fiecare data cand constati ca lucrurile merg bine si te incanta. Marii maestri yoghini ne sfatuiesc sa ne bucuram cu adevarat pentru tot ceea ce avem in viata noastra. La fel functioneaza si vestita lege a atractiei, despre care am mai discutat. Prima data trebuie sa te bucuri pentru ceea ce ai si de abia atunci poti chema in viata ta si alte circumstante favorabile.

Negativitatea, resemnarea si tristetea nu te vor ajuta cu nimic. Ba chiar din contra, poti dezvolta o depresie sau alte afectiuni specifice. Fii fericita si optimista cu ceea ce ai, orice ar fi.

Tine un jurnal. Poate parea adolescentin, dar nu este deloc asa. Pentru a-ti pune in ordine gandurile, nu trebuie sa faci altceva decat sa le scrii, in primul rand. Noteaza ceea ce vrei sa realizezi, sarcinile tale zilnice, etc. Atunci cand notezi ceea ce vrei sa realizezi intr-o zi, vei observa ca tinzi sa devii mai productiv. Pentru ca in acest fel iti vei „seta” mintea sa actioneze in acest mod, asa ca sansele de reusita sunt crescute.

Obiceiuri mici care fac diferenta – miscare, sport sau…yoga?

Ideea este sa faci sport si miscare, indiferent de ceea ce alegi. Traim intr-o lume sedentara, unde peste 50% dintre boli apar ca urmare a lipsei de efort fizic. Inima tinde sa slabeasca, la fel si restul organelor, dar si sistemul imunitar.

Asa ca incepe sa faci sport. Fie ca vorbim despre fitness, aerobic, alergat, plimbari lungi, pilates sau yoga…Ramane la alegerea ta. Nu uita sa faci zilnic miscare usoara, iar de 3 ori pe saptamana fa exercitii de tip cardio. Te vei simti mult mai bine in scurt timp, plus ca trupul tau va incepe sa fie mai armonios. Rezistenta la eforta va creste, iar starea de spirit va fi una mai optimista.

Nu ne crezi? Incearca sa faci sport pret de o luna si remarca singura rezultatele.

Exercitiile yoga cu ajutorul carora poti sa te mentii in forma

1. Postura copacului. Sunt o gramada de variatiuni a acestei asane, dar varianta pe care ti-o vom prezenta este printre cele mai simple. Vei sta in picioare, cu talpile usor departate, dupa care vei flexa piciorul drept si il vei sprijini, cu talpa, la nivelul genunchiului stang. Dupa ce reusesti sa te stabilizezi, ridica usor palmele deasupra capului si uneste-le, ca in imaginea de mai jos. Daca nu poti ridica piciorul asa sus, nu este nicio problema, fixeaza-l acolo unde consideri ca este oportun…descopera mai multe exercitii aici >>>

Obiceiuri mici care fac diferenta – citeste si mediteaza

Cat mai des. Cititul sau vizionarea unor materiale motivationale te va ajuta sa intelegi mai bine cum functioneaza legea atractiei. De asemenea, vei intelege cum au ajuns anumiti oameni sa fie foarte buni in ceea ce fac. De ce unii sunt fericiti, iar altii sunt complet tristi orice s-ar intampla in vietile lor.

Disciplina si atitudinea isi spun cuvantul, asa ca devin-o si tu una dintre persoanele care citeste si se autoeduca. S-au dus vremurile in care nu intelegeam mintea umana si nu puteam percepe de ce se petrec anumite lucruri. Viata poate fi modelata de catre noi din foarte multe puncte de vedere.

Mediteaza. Sau asculta muzica relaxanta, care sa te aduca intr-o stare de fericire. Ideea este sa te detasezi de minte, macar pentru 15 minute pe zi. Observa-te, fii atenta la respiratie si pur si simplu stai in liniste. Poti apela si la muzica meditativa, evident. Dar nu uita sa iti acorzi atentie zilnic. In acest mod vei incepe sa vezi viata cu alti ochi…

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *