Siropul de menta. Cum se prepara si la ce foloseste?

Despre siropul de menta nu se vorbeste prea mult, asa ca este momentul sa schimbam acest aspect. Te poate ajuta in multe probleme de sanatate. In special cele legate de stomac sau rinichi. Asa ca siropul de menta poate fi considerat un leac la indemana oricui.

Menta este recunoscuta in poporul nostru in special pentru proprietatile curative demonstrate atunci cand vine vorba despre indigestii. Poate iti aduci aminte ca bunicii ne sfatuiau sa bem un ceai de menta ori de cate ori stomacul ne facea probleme, in copilarie. Evident ca aceste remedii functioneaza de minune si in ziua de astazi, tocmai de aceea este indicat sa ni le reamintim.

Menta ajuta si la mentinerea unui psihic puternic, ajutandu-ne sa ne eliberam de stres. Asa ca reteta de astazi ne va ajuta si mai mult decat pana acum.

Siropul de menta – de ce sa il incercam?

Pentru ca ne va ajuta sa avem un sistem nervos mai echilibrat, fiind un bun calmant. Asa ca persoanele care stiu ca au o problema cu stresul ar trebui sa acorde o atentie sporita. De asemenea, cei care sufera de gastrite, ulcer si alte afectiuni similare ale stomacului. Te va ajuta si sa declansezi procesele de detoxifiere, asa ca organismul se va purifica mai usor.

Este eficient si atunci cand vorbim despre eliminarea pietrelor de la rinichi, adica a calculilor renali, dar si biliari. Asa ca foloseste-l si daca ai dureri provocate de acest motiv, pentru ca este si un bun analgezic.

Apropo, siropul de menta ii ajuta si pe cei care au dureri de cap, asa ca ar fi bine sa incerci si acest remediu natural.

Cum se prepara?

Ai nevoie de:

– 2 maini de frunze de menta

– 3 linguri de miere

– o cana cu apa

– 1/2 lamaie, pe care o stoarcem

Cum se prepara?

Se spala bine frunzele si se lasa la uscat. Dupa aceea se pune apa la fiert, se adauga si mierea si se lasa cateva minute pe foc, in timp ce amesteci. Acum vei adauga si frunzele tocate de menta si mai lasi la fiert inca 15 minute, la flacara mica. Dupa aceea se lasa la racit si se trece printr-un tifon.

Apoi vei mai pune pe foc inca o data amestecul, vei mai lasa sa dea in clocot, iar apoi se va pune in recipiente de sticla. Este indicat sa-l pastrezi in frigider, pret de 2 luni.

Siropul de menta – adauga frunzele si in limonade

Va sfatuim sa puneti un sfert de sirop de menta intr-un pahar si restul sa completati cu apa. Amestecati bine si beti la nevoie. Nu uita sa adaugati mai des frunze de menta in preparate.

In limonade, cocktailuri, mancaruri, etc. Avand in vedere ca aceasta planta este atat de eficienta, ar trebui sa ne bucuram mai des de beneficiile sale.

Ceaiuri dietetice. Pentru ce variante sa optezi?

Ceaiul de menta. Acesta este, de regula, considerat un ceai-remediu pentru problemele cu stomacul. Sigur iti amintesti ca bunicii nostri il consumau in cazul indigestiilor. Dar acesta este eficient si atunci cand vorbim despre slabit. Nu de alta, dar are rolul de a taia senzatia de foame, asa ca este super eficient seara. In acele momente cand ti se face foame, dar nu vrei sa mai mananci inainte cu 4 ore de culcare. Asa ca este…mai multe ceaiuri de dieta aici >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *