Creveti cu usturoi – RETETA simpla si beneficii uimitoare

Crevetii cu usturoi si patrunjel au inceput sa fie un preparat culinar popular si in Romania. Si nici nu este de mirare. Diafani si usor de digerat, crevetii cu usturoi sunt un fel principal care ar trebui consumat cu regularitate.

Daca iti permiti sa cumperi si fructe de mare ecologice, este si mai bine. Evident, nu este obligatoriu, aceasta fiind doar o sugestie pentru a avea parte de cele mai eficiente alimente. Asadar, astazi vom descoperi impreuna o reteta simpla si interesanta. Dupa care vom afla de ce crevetii sunt sanatosi si cum pot preveni inclusiv procesele de imbatranire.

Sunt bogati si in vitamine, proteine si nu au carbohidrati, in mod evident. Asa ca haideti sa descoperim impreuna un fel de mancare uimitor si dietetic.

Creveti cu usturoi. De ce sa ii consumi mai des?

Pentru ca au vitaminele B3 si D, dar si zinc, fier si seleniu. Nu afecteaza colesterolul si iti pot asigura nutrientii de care ai nevoie pentru cateva ore. Ideali atat la masa de pranz, cat si la cina.

Au un efect antiinflamator, asa ca te vor feri si de bolile cronice. Usturoiul este recunoscut la randul sau pentru proprietati remarcabile, avand in vedere ca are in compozitie antioxidanti. Patrunjelul are un continut ridicat de vitamina C, asa ca sustine sanatatea si procesele de slabire.

Asadar, aceasta reteta s-ar putea sa te scuteasca de multe mese fara gust, specifice dietelor.

Creveti cu usturoi si patrunjel, cum se prepara?

Ingrediente:

– o punga de creveti decorticati

– 3-4 catei de usturoi

– o mana de patrunjel proaspat tocat

– ulei de masline

– sare, piper, usturoi macinat (dupa preferinte si alte condimente)

– lamaie

Mod de preparare

Se toaca marunt usturoiul si se combina cu patrunjelul. Se pune in uleiul de masline usor incins si se soteaza. Se adauga si crevetii si se lasa 2-3 minute pe fiecare parte, sa fie inca roz, ca si culoare. Se amesteca bine si se iau de pe foc in 7-8 minute. Se servesc cu orez sau paste integrale, peste care puteti pune si lamaie.

Creveti cu usturoi – perfecti pentru dieta de slabire

Asa cum ti-am mentionat si mai devreme, crevetii sunt ideali in regimul de slabire. Contin leptina, substanta care reduce poftele de mancare si nu vei mai fi tentata sa mananci in exces. Asa ca mananca de 2-3 ori pe saptamana, cu diverse garnituri.

Au si rolul de a preveni imbatranirea prematura, gratie continutului de antioxidanti si vitamina D. Ii poti adauga si in salate, dupa ce i-ai rumenit in prealabil pe gratar. Sunt foarte versatili, asa ca vor fi usor de introdus in dieta zilnica.

Dupa cum am precizat au in compozitie si zinc, asa ca sunt eficienti si atunci cand vine vorba despre prevenirea caderii parului. Zincul este implicat in crearea de celule noi, asa ca ar putea diminua si caderea parului.

Contin si acizi grasi Omega-3, fiind perfecti si pentru a preveni problemele cardiace. Iar fierul si seleniul continute ajuta la imbunatatirea functiilor creierului si prevenirea celulelor canceroase.

Dupa cum vezi, ai multe motive pentru care sa consumi mai des creveti cu usturoi si patrunjel. Vei incerca si tu reteta?

Dieta cu peste – iata care sunt regulile de baza

Pentru a-ti fi mai usor, iti vom prezenta un meniu cu cele 3 mese zilnice. Desigur ca poti sa mai variezi, dar tinand cont ca trebuie sa mananci sanatos. Fara fast-food, prajeli, sucuri carbogazoase si alte mancaruri similare.

Dieta cu peste – meniu orientativ

Mic dejun: cereale integrale cu lapte normal sau vegetal, o mana de afine sau zmeura sau alte fructe de sezon, cateva nuci/ 2 felii de paine integrala cu humus si o rosie/ un ou fiert si salata de cruditati/ plus o cafea sau un ceai…vezi mai multe detalii aici >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *