De ce sa iti faci patul in fiecare dimineata. Te-am convins?

De ce sa iti faci patul in fiecare dimineata, chiar daca esti inca somnoroasa? Motivul este unul foarte simplu. Te va ajuta sa incepi ziua cu dreptul, iar asta cu siguranta te-ar putea incanta. In special ca, de foarte multe ori, trezitul din somn este o reala piedica. Si parca nu avem chef de nimic.

Nu intelegem prea bine ce se petrece si ne ridicam, fara chef, din pat…Stop! De acum incolo, vei avea alta misiune imediat dupa trezire. Asa ca, de ce sa iti faci patul in fiecare dimineata? Pentru ca va fi prima sarcina dusa la bun sfarsit a respectivei zile.

Iar frumusetea consta in faptul ca nu dureaza mai mult de 2-3 minute. Ar fi cel mai indicat sa fie primul lucru pe care-l faci. Adica te poti duce la baie dupa ce ai indeplinit cu succes aceasta prima misiune a zilei.

De ce sa iti faci patul in fiecare dimineata – are vreun rost?!

Ei bine, da. Are un scop mai maret decat ai fi tentata sa crezi la prima vedere. De multe ori tragem de timp si parca totul ne ia o suta de ani. Evident ca nu este firesc sa tergiversam lucrurile mereu. Iar atunci cand totul este haos in jurul tau, tinzi sa devii parte din acest tablou.

Dar, exista si vesti bune. Chiar si un simplu lucru, asa cum ar fi sa-ti faci patul de dimineata, te poate ajuta enorm. Evident ca nu se vor petrece minuni in viata ta peste noapte. Este faptul ca incepi sa fii mai organizata si disciplinata. Poate ca pare neplacut sa citesti asta din nou. Dar doar daca adopti un astfel de comportament poti incepe sa-ti schimbi viata in bine. Paraseste zona de confort si incepe cu acest mic pas. Fa-ti patul si apoi mergi sa te pregatesti pentru o noua zi.

Apropo, nu uita sa-ti acorzi mai multa atentie. Cu aceasta ocazie, cumpara si o crema de fata mai deosebita si incepe ziua cu un ten hidratat si luminos. Dupa cum vezi, vorbim despre lucruri mici, dar care pot face diferenta.

Amiralul din marina americana William McRaven, declara in cartea sa cu titul „Fa-ti patul”, ca aceasta este de departe cea mai buna idee, daca vrei sa schimbi lumea…

Evident ca nu se refera la faptul ca totul va deveni roz in viata ta. Este vorba despre faptul ca vei avea mai mult elan de a face lucrurile intr-un mod mai eficient, daca incepi dimineata cum se cuvine.

De ce sa iti faci patul – pentru ca vrei schimbarea

De cele mai multe ori, schimbarile sunt grele. De aceea este nevoie de pasi mici pentru a incepe. Asa ca un lucru banal te poate ajuta sa continui si cu altele, mai importante. De exemplu, poate te vei mobiliza sa mananci un bol cu cereale in fiecare dimineata. Acesta ar fi urmatorul pas. Sau sa bei un smoothie din fructe de padure. Vei avea mai multa energie daca vei adopta aceste obiceiuri, iar organismul tau va deveni mai sanatos.

Reintorcandu-ne la cartea mentionata mai sus, iti subliniem ca autorul este constient de faptul ca afirmatia sa ar putea produce amuzament in randul cititorilor. Tocmai de aceea nu trebuie luata ad literam, ci mai degraba ar trebui sa intelegem esenta din spatele acestor vorbe.

Amiralul este de parere ca aceasta mica sarcina te va mobiliza sa faci mai multe de-a lungul zilei si te vei simti mandra de tine. Ceea ce va duce la un respect de sine mai ridicat. Si cine stie care va fi urmatorul lucru pe care il vei face…

Iar sondajele de specialitate il sustin pe McRaven. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca cei care isi fac patul de dimineata au tendinta de a se odihni mai bine in timpul noptii. Asa ca, daca stii ca ai si probleme cu somnul, acesta este un motiv in plus pentru a trece la treaba.

De asemenea, daca lucrezi de acasa nu uita sa-ti faci patul. Nu este deloc indicat sa lucrezi intr-un mediu in care este dezordine. Asa ca incepe prin a face ordine in exterior. Debaraseaza-te, incetul cu incetul, de toate acele obiceiuri negative. De multe ori acestea sunt cele care ne ghideaza viata. Si din pacate, nu este cea mai buna „strategie”.

De ce sa iti faci patul de dimineata? Pentru ca stii ca va face diferenta

Obiceiurile simple ne pot face existenta mai placuta, fara doar si poate. Asa ca, dupa ce vei incepe sa faci patul, treci la obiceiul numarul doi. Apoi continua cu alte task-uri mici, dar utile. Apropo, alt obicei super bun consta in a bea o cana mare de apa, pe stomacul gol. Pune digestia la treaba si hidrateaza-te corespunzator, te vei simti mai bine.

Leacuri pentru insomnie – ce faceau stramosii nostri?

Ei bine, bineinteles ca si in trecut erau astfel de probleme. Asa ca era esential ca anumite plante sau ingrediente sa-si faca treaba. Pentru ca nu existau medicamente si, poate, intr-un fel era mai bine.

Somnul este extrem de important, avand un rol colosal in ceea ce priveste o sanatate puternica. Asa ca nu este de mirare ca medicii insista atat de mult sa ne odihnim in jur de 8 ore pe noapte…vezi mai multe leacuri aici >>>

4/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *