Beneficiile cimbrului pentru frumusete. Ajuta la cresterea parului!

Beneficiile cimbrului te vor surprinde mai mult ca sigur, in special atunci cand iti vei da seama ca aceasta planta din gradina te poate ajuta sa ai grija de parul tau, de exemplu. Iar aceasta este doar una dintre caracteristicile minunate de care poti avea parte. Despre toate acestea vom discuta mai pe larg astazi, cand vei afla cum poti avea grija de tine in mod natural.

Beneficiile cimbrului pentru frumusete sunt cunoscute inca din antichitate si nici nu este de mirare, avand in vedere ca functioneaza cu succes! Este cunoscut si pentru proprietatile medicinale. Frunzele, florile si uleiul de cimbru au proprietati terapeutice greu de egalat. Este folosit inca din perioada babiloniana.

Se cunostea din vremuri stravechi ca cimbrul ajuta la reglarea somnului, asa ca era pus sub perna de catre cei care aveau insomnii.

Beneficiile cimbrului – poate fi de ajutor in nenumarate situatii

Este intens folosit si in medicina ayurvedica, pentru proprietatile sale astringente, antiseptice si antiinflamatorii. Haide sa vedem cum te poate ajuta, atat in sustinerea sanatatii cat si a…frumusetii:

Cresterea parului. Daca stii ca ai probleme in acest sens, nu ar fi rau sa incerci si aceasta varianta naturala. Ce trebuie sa faci? In principiu, ar trebui sa amesteci ulei de cocos si cimbru si sa masezi radacinile parului. Vei vedea ca rezultatele pozitive nu vor intarzia sa apara. Sa-ti mai spunem si ca pielea va arata mai bine si va straluci?

Combaterea acneei. Beneficiile cimbrului vor fi evidente si atunci cand vorbim despre acnee. Un studiu american a aratat ca cimbrul este mai eficient decat lotiunile speciale, atunci cand vine vorba despre eliminarea cosurilor. Asa ca tot ce iti ramane de facut este sa amesteci ulei de cocos si ulei de cimbru, in proportie de 3 la 1. Aplica in fiecare seara pe zonele afectate si bucura-te de un ten mai sanatos.

Probleme asociate inimii. Daca stii ca suferi din pricina afectiunilor cardiovasculare sau vrei sa le previi, ar fi indicat sa apelezi tot la uleiul de cimbru. Are rolul de a ajuta ca valvele si arterele inimii sa se relaxeze, ceea ce va conduce la o scadere a tensiunii. Cel mai bine ar fi sa-l folosesti in cadrul sesiunilor de aromaterapie, asa ca nu uita sa-ti iei un difuzor special pentru uleiuri esentiale.

Respiratie neplacuta. Foarte eficient atunci cand vine vorba despre eliminarea acesteia, asa ca nu uita sa clatesti gura regulat cu ulei de cimbru combinat cu ulei alimentar. Vei vedea in timp rezultatele favorabile, asa ca nu te opri si formeaza-ti un obicei.

Beneficiile cimbrului – spray de casa pentru scalp

Dorim sa-ti prezentam si o reteta de spray natural care va proteja scalpul, iar parul tau va arata mai bine ca oricand. Matreata nu va mai fi o problema, odata ce incerci acest spray „de casa.” Iti recomandam sa-ti achizitionezi un pulverizator si sa te bucuri de amestecul pe care urmeaza sa ti-l prezentam.

Ingrediente

  • o mana de frunze de cimbru
  • o lingura de miere
  • 1/2 cana de otet de mere

Mod de preparare

Pune frunzele de cimbru intr-un vas de sticla si adauga otetul de mere, pune capacul. Lasa-le asa pentru 2-3 zile, iar apoi strecoara frunzele si pune-le intr-o cana. Adauga si mierea si amesteca bine, apoi pune totul in pulverizatorul despre care vorbeam.

Cum sa-l folosesti?

Vei folosi spray-ul inainte de baie si seara, iar apoi te poti spala. Acesta te va ajuta sa scapi de matreata si va stimula cu succes cresterea parului. Daca observi ca nu-ti imbacseste parul il poti folosi chiar zilnic.

Beneficiile cimbrului sunt minunate chiar si atunci cand vine vorba despre ingrijirea parului, asa ca lasa la o parte tratamentele clasice si incearca aceste metode naturale.

5/5 (9)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *