Cearcane si pungi sub ochi. Solutii naturiste pentru a scapa de ele!

Daca te confrunti cu cearcane si pungi sub ochi cu siguranta ai vrea sa stii ce este de facut pentru a scapa definitiv de aceste probleme, care pot semnala chiar anumite deficite de minerale si vitamine. Asa ca este important sa intrebi si un medic, in special daca acestea persista si observi ca nimic nu da roade.

Daca ai ajuns in acest punct, este indicat sa iti faci analizele, pentru a fi sigura ca totul functioneaza bine.

Dar, presupunand ca este totul in regula si ai nevoie doar de niste sfaturi intelepte, haide sa trecem la treaba! Ce trebuie sa faci daca ai cearcane si pungi sub ochi? Este clar ca, anumite lucruri din momentul prezent par sa nu iti „flateze” sanatatea, asa ca trebuie sa faci schimbari.

Exista mai multi factori care pot declansa aceste probleme, cum ar fi: cei ereditari, o dieta nesanatoasa, prea putine ore de somn, consum excesiv de alcool, fumat sau chiar si alergiile de sezon. Oricare ar fi factorul declansator, un lucru este cert: pentru a scapa de cearcane si pungi sub ochi trebuie sa faci ceva!

Este bine ca majoritatea cauzelor de mai sus pot fi „corectate”. Asa ca este momentul sa te eliberezi de aceste obiceiuri nocive si sa traiesti mai sanatos.

 

Cearcane si pungi sub ochi. Cum sa scapi de acestea:

 

1. Trateaza alergiile. Asa cum am mentionat si mai devreme, aceste simptome ar putea ascunde alergii, asa ca este bine sa afli daca esti sau nu alergica la ceva. Uleiurile esentiale te pot ajuta in lupta cu alergiile, dar iti recomandam sa apelezi si la parerea unui profesionist.

2. Limiteaza consumul de sare. Dac vei consuma multa sare vei risca sa ai o tensiune ridicata, ceea ce va cauza retentia de apa in organism. Si ce crezi? Aceste cearcane si pungi sub ochi sunt in stransa legatura cu acest proces. Incearca sa reduci consumul de sare si sa mananci mai multe legume proaspete.

3. Fa exercitii…faciale. Da, exista, si sunt recomandate in aceste situatii. Asa ca ar fi indicat sa cauti cateva tutoriale pe internet si sa le incerci. S-ar putea sa ramai placut surprinsa de efectele pozitive obtinute.

4. Alege pozitii de dormit mai confortabile. Incearca sa dormi pe spate sau pe o parte, pentru a nu accentua si mai mult pungile de sub ochi. Si nu uita sa dormi cel putin 7-8 ore, pe noapte. Altfel s-ar putea sa te confrunti cu cearcanele, alt fenomen neplacut pe care vrem sa-l indepartam.

5. Foloseste un vas „Jala Neti”. Dca vrei sa scapi de acele cearcane si pungi de sub ochi, incearca si o tehnica straveche indiana, prin care iti vei curata sinusurile. Vei gasi pe internet mai multe tutoriale in acest sens, iar un vas de „Jala neti” poti gasi la magazinele indiene, fie online sau offline.

 

Cearcane si pungi sub ochi – incearca aceste remedii naturiste

 

6. Inlatura machiajul inainte de culcare. In caz ca nu stiai, atunci cand dormi cu machiajul, risti sa declansezi aparitia cosurilor, a acneei si chiar a pungilor de sub ochi. Asa ca nu risca, culca-te mereu cu tenul curat.

7. Renunta la alcool. In caz ca nu stiai, consumul de alcool poate duce la deshidratare, adica la cearcane si pungi sub ochi. Ar fi bine sa inlocuiesti alcoolul cu apa, cat mai des.

8. Aplica comprese reci, cu cuburi de gheata si castraveti. Sigur ai mai auzit faptul ca aceste legume, impreuna cu gheata, pot face minuni. Asa ca aseaza o felie de castravete pe fiecare pleoapa si lasa sa actioneze pentru 10 minute. De asemenea, cuburile de gheata, infasurate in bumbac si aplica-te direct pe pleoape, te pot ajuta enorm.

9. Renunta la fumat. Acest viciu nu poate sa aduca nimic bun, plus ca va imbatrani pielea. Este timpul sa renunti la acest obicei urat si sa scapi de cearcane si pungi sub ochi. Da, fumatul poate accentua aceste afectiuni.

10. Protejeaza pielea de arsita soarelui. Daca vei petrece prea mult timp in soare, s-ar putea sa te confrunti cu mai multe aspecte neplacute. Asa ca fii sigura ca folosesti o crema cu factor de protectie UV ridicat. Nu ai nevoie de riduri sau alte afectiuni ale pielii.

Cearcane si pungi sub ochi – ai grija la dieta!

Desigur, pentru o perioada de timp, ai putea folosi un anticearcan bun, pentru ca machiajul tau sa arate perfect in continuare. In ziua de astazi avem norocul de a avea la dispozitie o gama variata de produse, asa ca poti gasi cosmetice ecologice, de exemplu. Acestea nu iti vor afecta pielea, iar tu vei arata foarte bine in continuare.

Desigur, cel mai indicat ar fi sa rezolvi aceasta chestiune, asa ca nu mai pierde vremea si scapa de aceasta problema estetica, care este, de fapt, una de sanatate.

Nu uita sa bei apa multa, sa mananci fructe si legume si sa urmezi sfaturile de mai sus.

 

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „Cearcane si pungi sub ochi. Solutii naturiste pentru a scapa de ele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *