Obiceiuri care distrug rinichii

Cu totii stim ca anumite lucruri pe care le facem ne pot imbolnavi, asa ca trebuie sa fii la curent cu acest obiceiuri care distrug rinichii. Sunt unele dintre cele mai importante organe din corp, asa ca ar fi bine sa ai mare grija de ele. Rinichii sunt raspunzatori de filtrarea sangelui, producerea hormonilor, eliminarea toxinelor, absortia vitaminelor, producerea urinei, neutralizarea acizilor, etc.

Joaca un rol vital in realizarea mai multor functii din corp, iar daca nu ai grija de ei s-ar putea sa te confrunti cu grave probleme de sanatate. Asa ca este momentul sa afli care sunt acele obiceiuri care distrug rinichii si sa treci la actiune, pentru a avea grija de ei.

Din pacate, aceste afectiuni ale rinichilor pot fi in stare latenta ani de zile si tu sa nu banuiesti nimic!

Obiceiuri care distrug rinichii

1. Nu bei suficienta apa. Una dintre cele mai importante functii ale rinichilor este aceea de a filtra sangele si de a elimina toxinele si reziduurile din corp. Daca esti mereu deshidratata si nu consumi suficienta apa, atunci toxinele vor incepe sa-ti faca rau si te-ai putea imbolnavi.

2. Prea multa sare. Sarea este un mineral foarte important, dar oamenii au tendinta de a o consuma in exces, ceea ce pune presiune asupra sangelui si rinichilor. Sa nu consumi mai mult de 5 grame de sare pe zi, aceasta este recomandarea fiind unele dintre acele obiceiuri care distrug rinichii.

3. Nu te duci la toaleta la timp. De cate ori nu se intampla? In loc sa te ridici de la birou sa te duci la toaleta mai amani pana situatia devine…critica! In acele momente toata presiunea este la nivelul organelor tale, ceea ce poate cauza afectiuni serioase in timp.

Obiceiuri care distrug rinichii – renunta la zaharul in exces!

4. Mai putin zahar in viata ta. Un consum ridicat de zahar joaca un rol colosal in viata ta, iar rinichii vor fi mai puternici ca oricand. Studiile au aratat ca cei care consuma de 2 ori mai mult zahar de cat este indicat au proteine in urina, ceea ce arata ca rinichii nu functioneaza cum ar trebui.

5. Deficiente de vitamine. Sa mananci fructe si legume este vital pentru tine, asa ca nu le neglija pentru ca vitaminele si mineralele joaca un rol covarsitor pentru tine. De exemplu, daca ai un deficit de magneziu si vitamina B6 poate fi o mare problema, in sensul ca poti avea pietre la rinichi.

6. Consum in exces de carne. Sa mananci prea multe produse de origine animala este unul dintre acele obiceiuri care distrug rinichii. Nu consuma proteina animala in exces. Nu uita de proteinele de origine vegetala care sunt la fel de bune.

7. Privare de somn. Da, atunci cand dormi prea putin este un stres foarte mare asupra organelor. In timp poti contribui la degradarea acestor organe vitale. Dormi cel putin 7 ore pe noapte, doar in acest fel vei putea fi odihnita si sanatoasa.

8. Cofeina in exces. Alt obicei la care ar trebui sa renunti de urgenta, fiind foarte nociva pentru rinichii tai. Limiteaza-te la o cafea pe zi sau chiar deloc in unele zile, daca poti.

 

4.75/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *