Alimente care te ajuta sa te bronzezi – iata LISTA!

Poate ca pare greu de crezut, dar exista o lista cu alimente care te ajuta sa te bronzezi. Asa ca astazi iti vom prezenta ce trebuie sa mananci pentru a avea un bronz de invidiat.

Nu de alta, dar sigur si tu ai vrea sa arati cat mai bine vara aceasta, iar un bronz pe masura iti va da un plus de incredere, mai mult ca sigur. Traim intr-o lume in care aspectul fizic conteaza, asa ca nu este cazul sa ne mai ascundem dupa deget. Daca in timpul iernii ai lucrat la trupul tau „de vara”, acum este momentul sa mergi la plaja si sa te bucuri de rezultate.

De asemenea, sigur ai vrea sa stii care sunt acele alimente care te ajuta sa te bronzezi cu succes si in mod natural. Apropo, exista si solutii naturiste chiar atunci cand vine vorba despre protectia pielii expuse la soare. Asa ca iti vom reaminti imediat despre ce este vorba.

Alimente care te ajuta sa te bronzezi – iata ce vei manca

Frumusetea consta in faptul ca aceasta dieta de „plaja” te va ajuta si sa te mentii in forma, in special daca tii la silueta. Sau esti genul care se ingrasa usor! Asa ca ar fi bine sa incluzi in regimul tau zilnic urmatoarele alimente:

Incepe cu morcovii. Nu este ceva surprizator, avand in vedere ca abunda in betacaroten, substanta care se va sintetiza in vitamina A, recunoscuta pentru faptul ca protejeaza pielea. Melanina va fi secretata, acesta fiind pigmentul care coloreaza pielea si te va feri de ultraviolete.

Cel mai bine ar fi sa bei un pahar cu suc de morcovi in fiecare zi, in jur de 14 zile. Sau sa mananci morcovi saptamanal, chiar zilnic. Morcovii fierti sunt cei mai indicati, iar daca vei consuma 2-3 pe zi vei fi si mai multumita de rezultatele finale.

Caise. Poate ca nu stiai, dar este unul dintre cele mai indicate fructe atunci cand vine vorba despre alimente care te ajuta sa te bronzezi care chiar functioneaza! Alaturi de rosii si morcovi, caisele ar trebui introduse in dieta ta zilnica, avand in vedere ca este bogata in carotenoide si antioxidanti care previn ridurile si produc melanina. Sunt bogate in vitamina A si pot fi consumate ca si gustare, in special daca le nimeresti dulci si zemoase. Iti recomandam sa le alegi pe cele romanesti, sunt cele mai bune si eficiente.

Rosii. Bogate in licopen, rosiile de sezon sunt excelente pentru o dieta care favorizeaza bronzul si sanatatea. Cel mai bine ar fi sa incerci mai multe retete de bruschete vara aceasta, in special ca acestea contin si ulei de masline. Garantat iti va placea aceasta dieta de bronzat pe care ti-o propunem, in special ca abunda in alimente calitative si minunate.

Alimente care te ajuta sa te bronzezi – opteaza mai des si pentru oua de tara!

Oua. Poate ca nu stiai, dar ouale contin 2 carotenoide foarte importante, este vorba despre luteina si zeaxantina, iar vitaminele A, D si E, K si B-uri fac parte din compozitie, de asemenea. Fosforul, fierul si magneziul se numara printre mineralele care fac din oua, alimentele ideale pentru cei care vor sa se bronzeze. Dar totusi nu consuma mai mult de 2-3 oua pe saptamana.

Branzeturi. Bogate in calciu, dar si vitaminele A si B, asa ca opteaza pentru branzeturile de calitate pe care le poti gasi. Iti recomandam sa optezi mai des pentru cele de la micii producatori, avand in vedere ca acestea sunt curate si nutritive.

Nuci. In special alune si migdale, pentru ca au in compozitie vitamina E, asa ca te vor feri de pielea imbatranita. Este demn de mentionat ca va fi stimulata si refacerea pielii si sistemul imunitar. Nu degeaba vitamina E este supranumita cea a longevitatii. Ce alimente o contin? Vorbim despre castane, nuci, arahide, migdale, etc. Nu uita sa rontai mai des aceste alune si sa te bucuri de efectele acestora.

Cereale. Cel mai indicat ar fi sa alegi pentru cele integrale sau ovaz, dar nu vei regreta, in special ca te va ajuta cu multe alte lucruri. Foarte bune in aceasta situatie sunt si leguminoasele, in special ca acestea sunt satioase si gustoase, asa ca nu uita ca fac parte din lista acelor alimente care te ajuta sa te bronzezi.

Apa. Este foarte important sa te hidratezi intens, asa ca nu uita sa ai apa la tine, indiferent de momentul in care mergi la plaja. Este foarte important ca trupul sa se mentina bine hidratat, altfel poti experimenta stari de ameteala, plus ca pielea poate fi afectata si mai mult. Evita alcoolul si bauturile foarte dulci, pentru ca acestea pot favoriza o stare de neplacere sau chiar de rau.
Desigur nu uita sa stai la soare intre acele intervale orare indicate, nu omite aceasta regula pentru ca ai putea avea de suferit!

Crema de plaja facuta acasa – metoda de preparare si ce trebuie sa stii

Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie:

– 1/2 cana de ulei de cocos
– 1/4 cana unt de shea
– 2 linguri oxid de zinc
– 1 lingura ceara de albine…citeste continuarea aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *