Prevenirea acneei, ce sa mananci

Prevenirea acneei si tratarea acesteia poate necesita ceva timp si rabadare, dar cea mai simpla metoda ramane schimbarea alimentatiei.

Da, ai citit bine, nu este asa de greu sa ai grija de tenul tau, tot ceea ce trebuie sa faci este sa fii mai putin stresata. De asemenea, o alimentatie sanatoasa, bogata in cruditati si vitamine te va ajuta sa remediezi semnificativ aceasta chestiune.

Desigur, iti vom prezenta o serie de alimente care s-au dovedit a fi eficace in acest sens. Tine doar de tine sa testezi pentru a observa ce ti se potriveste cel mai bine. Prevenirea acneei poate fi o treaba serioasa, asa ca este important sa fii disciplinata in aceasta perioada.

Iata ce trebuie sa mananci pentru a preveni si trata acneea

1. Migdalele. In caz ca nu stiai, vitamina E continuta de acestea are rol de preventie a acneei. Cunoscuta si ca „vitamina pielii”, te va ajuta sa tratezi tenul acneic, fiind un antioxidant deosebit. Apropo, stiai ca vitamina E te poate ajuta sa vindeci si cicatricile?

2. Avocado. Un aliment foarte apreciat in ultima vreme si nici nu este de mirare. Acesta contine atat vitamina E cat si vitamina C, asa ca inflamatiile pielii vor fi vizibil atenuate. Si totul se va petrece in mod natural.

3. Strugurii rosii. In general strugurii contin o serie de antioxidanti si minerale care pot tine sub control inflamatia pielii. Iar cei rosii au efecte deosebite in prevenirea acneei, conform specialistilor. Si pot contribui la vindecarea mai multor boli, precum psoriazis sau eczeme. Previn si alergiile.

4. Anghinarele. Alta leguma exotica, dar bogata in antioxidanti si vitamina C. Contribuie la detoxifierea naturala a organismului, avand in vedere ca au in compozitie fibre din belsug. Tocmai de aceea, sustin o piele frumoasa si sanatoasa.

5. Usturoiul. Alicina, substanta care da aroma specifica usturoiului are capacitatea de a reduce inflamatiile si bacteriile, in general. Exista specialisti in frumusete care recomanda sa se maseze cu putin usturoi locul afectat de acnee. Aceasta forma de tratament ar da rezultate rapide, asa ca merita incercata.

6. Orezul brun. Prevenirea acneei este sustinuta si de consumul de alimente integrale, asa cum este acest tip de orez. Asa se faca ca are in compozitie vitamine din complexul B, antioxidanti, magneziu, etc. Are rolul de a controla hormonii care cauzeaza acneea. Mai contine si vitaminele A, C, E si K, toate fiind foarte benefice in cazul infectiilor de acest gen.

Prevenirea acneei si alimentele interzise

Pe de alta parte, exista si alimente, in special cele acide si periculoase, care vor sustine acneea. Tocmai de aceea, ai face bine sa stai departe de acestea. Sau sa le reduci considerabil.

Este vorba despre:

– zahar. In ziua de astazi, toate alimentele, si cele la care nu te-ai astepta, contin zahar. Tocmai de aceea citeste eticheta inainte de a cumpara. Vei ramane uimita de cantitatea de chimicale continute de cele mai simple mancaruri

– lapte. Deloc indicat, in special pentru persoanele care au o acnee acuta. Cercetatorii au gasit o legatura intre consumul de lactate si acnee, asa ca evita-le, pe cat posibil. Hormonii din produsele din lapte pot incuraja aparitia cosurilor

– mancarurile procesate. Adica fast-food, alimentele „gata de consumat” si lista poate continua. In afara de faptul ca nu sunt deloc sanatoase oricum, contin chimicale care iti vor afecta pielea. Zaharul, grasimile, conservantii, etc toate iti vor leza tenul, asa ca stai departe de acestea

Prevenirea acneei poate presupune anumite sacrificii, dar cu siguranta va merita. Alternativa o reprezinta tratamentele alopate, dar nici acestea nu au mereu efect. Asa ca acorda o grija sporita alimentatiei si asigura-te ca necesarul de vitamine este acoperit, in fiecare zi.

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *