Sfaturi pentru un weekend perfect, in plina pandemie COVID-19

Sfaturile pentru un weekend perfect te vor ajuta mai mult ca sigur, in special ca este vorba despre cateva aspecte usor de aplicat in viata ta. In plina pandemie COVID-19, lucrurile nu sunt exact cum ne-am fi dorit, iar activitatile pot fi limitate.

Tocmai de aceea este cea mai buna idee sa apelam la metode proprii care sa ne ajute sa ne simtim mai bine si sa profitam din plin de zilele libere. Asa ca, aceste sfaturi pentru weekend sunt menite sa ne sprijine in demersul nostru de a ne simti bine, indiferent de situatie.

Desigur ca nu este mereu usor, asa ca dorim sa venim ajutorul tau, cu cateva idei simple si frumoase.

Sfaturi pentru un weekend perfect – include o plimbare

Sau pur si simplu stai in curte, daca ai norocul de a locui la casa. Poti sa te plimbi si sa te bucuri de o cafea chiar si in propriul balcon, daca chiar vrei sa schimbi obiceiurile zilnice. Desigur ca cea mai buna idee ar fi aceea de a merge la padure sau in locuri mai izolate, cum ar fi un camp. Peisajele sunt divine in aceasta perioada a anului, iar culorile cu care toamna „picteaza” nu pot fi egalate. Asa ca bucura-te de un picnic in natura si nu uita sa faci cateva poze, pentru a imortaliza aceasta perioada a anului.

Incepe o activitate sportiva. Am insistat de multe ori asupra acestui aspect si vom continua sa o facem. De ce? Este singura maniera prin care poti sa iti mentii in forma trupul, chiar si in aceasta perioada. Inscrie-te la un program de fitness online sau bucura-te de nenumaratele videoclipuri gratuite pe care le poti gasi.

Incepe cu yoga sau pilates, daca nu faci miscare de regula si continua cu exercitii de tonifiere sau cardio. In special daca vrei sa slabesti sau sa-ti pregatesti trupul pentru urmatorul sezon cald. Da, ar trebui sa incepi de acum, in acest caz.

Un weekend perfect si mese gatite in casa!

Alimentatia joaca un rol cheie in buna functionare a organismului, iar o imunitate de fier presupune consumul de fructe si legume care abunda in vitamine si minerale. Vorbim despre kiwi, catina, portocale, mere, broccoli, linte, rosii, mango, ananas, salata verde, spanac si multe alte cruditati pe care le poti gasi in magazine chiar si acum.

Bucura-te de mancaruri gatite in casa, macar in weekend. Stim ca probabil nu ai chef sa gatesti, dar iti propunem cateva retete foarte simple si sanatoase. S-ar putea sa incepi sa apreciezi mai mult aceasta activitate, in special daca ii implici si pe cei dragi.

O felie de somon sau de curcan la gratar sau la tigaia cu aburi, cateva legume la cuptor, o salata verde sau o supa crema de legume. Bineinteles ca sunt usor de realizat si poti gati pentru ambele zile de weekend retete similare.

Legume la cuptor – de ce sa le pregatesti mai des?

Pentru aceste legume la cuptor pe care urmeaza sa ti le prezentam am ales o varietate de alimente foarte interesanta. Cel mai bine da o fuga la piata, daca ai timp. Orice s-ar zice, tot acolo vei gasi legume mai bune.

Asadar, iata ce trebuie sa cumperi:

o vanata

un dovlecel

un ardei capia

o ceapa alba si una rosie

6 catei de usturoi

4 cartofi medii

o conopida mica…reteta completa si delicioasa >>>

Sfaturi pentru un weekend perfect – mai mult timp cu familia

Evident ca este ideal sa petreci timp cu familia, in aceste momente. Puteti gati impreuna, vizionarea unui film de comedie este iarasi o idee excelenta. Desigur ca jocurile pot fi foarte amuzante, in special cele de carti. Asa ca puteti gasi modalitati de a va distra, chiar si in aceste momente.

Este necesar sa NU cazi in depresie, gandindu-te ca totul este sfarsit. Nu uita ca finalurile aduc inceputuri frumoase, de cele mai multe ori.

Covid-19 – cum sa prevenim imbolnavirea in mod intelept?

Dumitru Constantin Dulcan este un medic neurolog si psihiatru, autor de literatura filozofica si metafizica. S-a facut remarcat inca din anii comunismului, iar astazi ajuta nenumarati oameni sa-si redobandeasca sanatatea pe cai naturale, in mod special.

A evidentiat cat de importanta este starea de spirit in care ne aflam, iar disperarea nu poate aduce nimic bun. Nu avem cum sa controlam toate circumstantele si probabil ca nici nu ar trebui…mai multe sfaturi aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *