Nucile caju – de ce sa le consumi mai des?

Poate ca nu stiai, dar nucile caju sunt absolut minunate pentru sanatate, asa ca ai toate motivele sa le consumi mai des. Iar daca pana acum nu stiai, cu siguranta te vei lamuri de acum incolo. Asadar, de ce ar trebui sa introduci nucile caju in alimentatia ta? De ce nucile, in general, sunt atat de eficiente pentru sanatatea ta?

Ei bine, despre toate acestea vom discuta imediat. Poate ca ai observat si tu ca acestea sunt unele dintre cele mai gustoase nuci. Sunt aproape dulci, diafane si tin de foame. Asa ca o mana de caju ca gustare este o idee minunata! De asemenea, acestea sunt bogate in uleiuri, minerale si vitamine propice unei sanatati optime.

Nucile caju tin departe bolile cronice, vindeca afectiunile psihice si ajuta la prevenirea acestora. Sunt bogate in cupru, magneziu, mangan, dar si fier, fosfor, seleniu, potasiu, zinc.

Au in jur de 550 de calorii la suta de grame, ceva obisnuit pentru nuci. Este bine sa nu mananci chiar o punga intreaga, in special daca vrei, totusi, sa-ti mentii silueta.

Apropo, laptele de caju facut in casa este alta varianta perfecta de a consuma faimoasele nuci. Trebuie doar sa inmoi o mana de nuci caju, adaugi o cana de apa plata si pui totul la blender. Intr-un minut laptele tau de caju va fi gata.

Nucile caju – motive pentru a le introduce in alimentatia zilnica

Mentin o inima sanatoasa. Ceea ce nu poate fi decat o veste buna, in ziua de azi cand bolile cardiovasculare sunt prima cauza a mortalitatii, in lumea moderna. Mentin o sanatate optima, scad colesterolul, previn infarctul si ateroscleroza. Studiile in domeniu au aratat ca previn bolile de inima, cancer si chiar diabet. Sunt, de asemenea, recomandate atunci cand vine vorba despre prevenirea obezitatii.

Minerale necesare. Fara doar si poate ca nucile caju confera organismului o stare de sanatate. Dupa cum ai vazut mai sus, sunt bogate in minerale esentiale.

Cuprul, manganul si magneziul sunt foarte importante, iar fierul, zincul, seleniul si potasiul au functii vitale pentru corp.

Magneziul, fosforul si potasiul sustin metabolismul, sistemul nervos, dar sunt responsabile si cu nivelul de energie si vitalitate din corp. Fierul si fosforul sunt implicate, la randul lor, in procese esentiale care au loc in corp, in fiecare secunda.

Sursa de vitamina B1. Poate ca nu stii, dar aceasta este denumita ca fiind vitamina Vietii, asa ca este vitala pentru buna dispozitia noastra. Implicata in procesele intelectuale, sustine un psihic bun si sanatos. Vitamina B1 are multe atributii in organism.

Dupa cum stii B-urile sunt esentiale pentru o stare de bine. B1 ajuta organismul sa se detoxifieze, luptand cu radicalii liberi, sustine o digestie sanatoasa, rol in sistemul muscular si sustine procesul de crestere al micutilor. Da, nucile caju sunt recomandate si celor din urma. Asa ca nu te sfii sa le oferi mai des, la gustare, cateva boabe de caju.

Nucile caju – pentru o pielea mai frumoasa!

Au rol in sustinerea sanatatii pielii. Pentru ca stim cat de importanta este pentru tine, dorim sa ai o piele mai tanara si catifelata ca oricand. Tocmai de aceea iti recomandam un consum regulat de caju. Antioxidantii si acizi grasi continuti te vor ajuta sa castigi lupta cu imbatranirea prematura.

Previn obezitatea. Grasimile vegetale sunt grozave pentru organism, asa ca nu le neglija, sub nicio forma. Fibrele, vitaminele si mineralele continute sunt esentiale pentru o silueta armonioasa. Grasimile animale sunt nocive pentru organism, in cantitati mari. Asa ca nu uita sa echilibrezi nutritia.

Confera senzatia de satietate pentru mai mult timp, asa ca te vei simti mai bine ca oricand. Nu vei mai simti nevoia sa rontai incontinuu, odata ce vei manca o gustare sanatoasa. Gustarile sanatoasa sunt esentiale intr-o dieta optima, mai multe exemple aici:

Previne cancerul. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca nucile caju sunt eficiente in preventia cancerului si formelor sale raspandite. Ne referim aici la cel de colon, san sau prostata. Pentru ca sunt bogate in antioxidanti, caju pot preveni mutatiile celulare sau dezvoltarea tumorilor.

Nu poti dormi? Vindeca insomniile in mod natural, asa ca mananca nuci caju inainte de culcare. Doar cateva pentru ca serotonina sa se activeze si sa ti se faca somn, in mod natural.

Smoothie cu cirese negre si caju – de ce ar trebui sa il incerci?

Ar fi de preferat ca pentru aceasta reteta sa folosesti ciresele negre, care apar mai tarziu, pentru ca abunda in quercitina. Acest antioxidant de exceptie are capacitatea de a reduce stresul oxidativ, despre care am mai discutat. Asa ca cei care doresc sa previna bolile canceroase si altele de natura inflamatorie, ar face bine sa consume aceste fructe.

Dar si ciresele inchise la culoare sunt bune, fiind bogate in antioxidanti…citeste mai multe despre smoothie cu caju aici:

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *